Oyun motoru geliştiren Unity, ironSource ile birleşiyor

Satın almalar ile karşımıza çıkan Unity, mobil içerik üreticilerinin uygulamalarını ölçeklenebilir hale getirmelerini sağlayan ironSource platformu ile birleşme kararı aldığını duyurdu 
Oyun motoru geliştiren Unity, ironSource ile birleşiyor

Oyun ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Unity'nin üretkenlik ve iş birliği aracı SyncSketch'i satın aldığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Son birkaç yıl içinde çeşitli satın almalar gerçekleştiren Unity, mobil içerik üreticilerinin uygulamalarını ölçeklenebilir hale getirmelerini sağlayan ironSource platformu ile birleşme kararı aldığını duyurdu 

Unity ve ironSource tarafından paylaşılan açıklamalara göre söz konusu birleşme anlaşmasının 2022 yılının 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Unity ve ironSource arasındaki birleşme anlaşması içinde önemli bir yatırım da barındırıyor.

Unity tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, anlaşma kapsamında en büyük hissedarları konumunda bulunan Silver Lake ve Sequoia'dan 1 milyar dolar yatırım da alacak. Yapılan anlaşmaya göre ironSource kurucu ortağı ve CEO'su Tomer Bar Zeev, Unity'nin yönetim kuruluna katılacak ve şirketin yönetiminde önemli bir rol oynayacak.

Tomer Bar Zeev, haricinde ironSource'un iki üst düzey yöneticisinin de Unity yönetim kuruluna katılacağını da ekleyelim. Kısacası birleşme sonucunda karşımıza çıkan şirketin yönetim kurulunda ironSource'dan 3 isim yer alacak. 

2010 yılında Arnon Harish, Eyal Milrad, Gil Shoham, Itay Milrad, Nethanel Shadmi, Omer Kaplan, Roi Milrad, Tamir Carmi ve Tomer Bar Zeev tarafından kurulan ironSource, geçtiğimiz yıl halka arz gerçekleştirmişti. 1500'ü aşkın çalışana sahip olan ironSource'un değerlemesi yapılan anlaşmada 4,4 milyar dolar olarak belirlendi.

Unity ve ironSource arasındaki birleşme anlaşması tamamlandığında karşımıza çıkan şirketin hisselerinin yüzde 73,5'inin Unity'e, kalan yüzde 26,5'inin ise ironSource'a ait olacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.