Kernal Biologics, Hummingbird Ventures liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna, Hummingbird Ventures'ın haricinde Amgen Ventures, HBM Genomics, Civilization Ventures ve adı açıklanmayan başka isimler de katıldı.
Kernal Biologics, Hummingbird Ventures liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Kanser ve Covid üzerinde çalışmalar yapan biyoteknoloji girişimi olarak karşımıza çıkan Kernal Biologics'i ilk olarak 2020 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yusuf Erkul, Burak Yılmaz ve Cafer Özdemir tarafından Boston'da kurulan girişim, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kernal Biologics tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Kernal Biologics'in 25 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Hummingbird Ventures'ın liderliği ile birlikte gerçekleşti.

Yatırım turuna, Hummingbird Ventures'ın haricinde ise Amgen Ventures, HBM Genomics, Civilization Ventures ve adı açıklanmayan başka isimler de katıldı. Gerçekleşen yatırımla birlikte Hummingbird Ventures'tan Fırat İleri'nin Kernal Biologics yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Kernal Biologics'in Y Combinator Summer 2020 Demo Day'de tanıtılan 189 girişimden biri olduğunu ve program kapsamında başarılı bir 3 ay geçirdiğini de hatırlatalım.

Kanser tedavisi için onkolojinin kritik sorunlarından olan selektivite yani sağlıklı hücreleri öldürmeden kanserli hücreleri yok etme ve kalıcı remisyon cevabına imkan sağlayabilecek yapay zeka destekli bir ilaç teknolojisi geliştiren biyoteknoloji girişiminin kanserin yanı sıra tüm dünyayı etkisi altına alan Covid üzerinde de çalıştığını da geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık.

Kernal Biologics tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, mRNA 2.0 teknolojisinin onkoloji alanında kullanılabilmesi için harcanacak.

Son birkaç yıldır Kernal Biologics ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Hummingbird Ventures yönetici partneri Fırat İleri, mRNA teknolojisinin tıbbi ihtiyacın yüksek olduğu bir alanda kullanılacak olması sebebiyle çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.