Modanisa, Re-Pie Portföy liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

Modanisa tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, köprü yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Modanisa, Re-Pie Portföy liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

100 binden fazla ürüne sahip olan Modanisa'nın 140 ülkeye satış yaptığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Hızlı bir şekilde büyümeye devam Modanisa, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Modanisa tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, köprü yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.

20 milyon dolarlık yatırım turunun Re-Pie Portföy liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere göre Re-Pie Portföy, yatırım turuna 15 milyon dolar ile katıldı. Köprü yatırım turuna Re-Pie Portföy haricinde ise Goldman Sachs, IPY ve EBRD de katıldı.

Wamda Capital, Goldman Sachs ve EBRD gibi gözde yatırımcıların arasına Re-Pie Portföy’ü dahil etmek için bir köprü tur yaptıklarını belirten Modanisa Kurucu Ortağı ve CEO’su Sami Güzel, hedeflerinin ise cirolarını birkaç sene içinde 1 milyar dolar seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.

Aldığı yatırım ile birlikte Avrupa pazarları için Polonya’da ve Kuzey Afrika pazarı için ise Mısır’da depolar kuracak olan Modanisa, ilerleyen süreçte e-cüzdan hizmetini de devreye alacak. Tekstil dışı kategorilere genişlemeyi de planlayan Modanisa, 2023 yılında Malezya ve Endonezya bölgelerinde pazar yeri modelini de kullanıma sunacak.

Mevcut değerli yatırımcılarının getirdiği kurumsal yönetim ve start-up ruhunu birlikte barındıran sıra dışı bir şirket olarak Modanisa'nın Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirten Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, yatırımcılarına Modanisa’ya erişim imkânı sağladıkları ve portföylerine bir unicorn adayı daha ekledikleri için mutlu olduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.