Just Eat Takeaway'e yatırım yapan Amazon, Grubhub+ servisini Prime'a dahil etti

Amazon ve Grubhub iş birliği çerçevesinde Amazon Prime üyeleri, Grubhub+ servisini bir yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek.
Just Eat Takeaway'e yatırım yapan Amazon, Grubhub+ servisini Prime'a dahil etti

E-ticaret sektörünün en önemli oyuncularının başında yer alan Amazon'un Prime servisini geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. Amazon üyelerine çeşitli avantajlar sunan Amazon Prime, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor.

Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Prime üyeleri için Grubhub'ın sahibi olan Just Eat Takeaway ile iş birliği ve yatırım anlaşması imzaladı. Edindiğimiz bilgilere göre Amazon, zor günler geçiren Just Eat Takeaway'e yatırım yaparak şirketin yüzde 2 hissesinin sahibi oldu.

Amazon ve Grubhub iş birliği çerçevesinde Amazon Prime üyeleri, Grubhub+ servisini bir yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Ücretsiz Grubhub+ üyeliğinin sadece ABD'deki Amazon Prime üyeleri için sunulacağını da ekleyelim.

Amazon Prime ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Grubhub+, odağına yemek siparişini alıyor. 2020 yılında kullanıma sunulan ve aylık 10 dolarlık bir fiyata sahip olan Grubhub+ servisi, kullanıcıları için yemek teslimatlarının gönderim ücretlerini ortadan kaldırıyor. 

Hatırlatmak gerekirse Amazon Prime servisinin en önemli özelliklerinin başında ücretsiz kargo yer alıyor. Yapılan iş birliği ile birlikte Amazon Prime kullanıcıları, ücretsiz kargonun yanı sıra bir yıl boyunca ücretsiz yemek teslimatı özelliğini de kullanabilecek.

Karşılaştırmak gerekirse Amazon Prime servisi ABD'de 15 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Kısacası yapılan iş birliği ile birlikte Prime üyeleri, 15 dolar karşılığında Prime'ın kendi özelliklerinin yanı sıra 10 dolarlık Grubhub+ servisine de erişebilecek. 

Amazon'un geçtiğimiz yıllarda ABD'de yemek siparişi işine girdiğini de hatırlatalım. Amazon Restaurants markası ile birlikte Grubhub ve DoorDash gibi firmalara rakip olan Amazon, 2019 yılında ile servisini kapatarak pazardan çekilmişti. Yaptığı iş birliği ile birlikte dolaylı da olsa tekrardan yemek teslimatı alanına giriş yapan şirket, Prime üyelerini mutlu edecek yeni bir servisi de özellikleri arasına eklemiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.