IBM, veri ve makine öğrenimine odaklanan Databand'i satın aldı

Turbonomic'in ardından yeni bir satın alma hamlesi ile karşımıza çıkan IBM, veri ve makine öğrenimine odaklanan Databand girişimini satın aldığını duyurdu.
IBM, veri ve makine öğrenimine odaklanan Databand'i satın aldı

Teknoloji dünyasının en köklü firmaları arasında yer alan IBM'in uygulama kaynak yönetimi ve ağ performans yönetimi sunan Turbonomic'i satın aldığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Turbonomic'in ardından yeni bir satın alma hamlesi ile karşımıza çıkan IBM, veri ve makine öğrenimine odaklanan Databand girişimini satın aldığını duyurdu.

IBM ve Databand arasında yapılan satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili bilgiler ise paylaşmadı. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Databand girişiminin çalışanları IBM'in veri ve yapay zeka birimine katılacak. Verilerin gözlemlenmesine odaklanan Databand, 2018 yılında Evgeny Shulman, Joshua Benamram ve Victor Shafran tarafından kuruldu.

Gözlem yeteneği sayesinde sorunlu verileri hızlı bir şekilde tespit etmenize ve sorun oluşmadan önce aksiyon almanıza olanak tanıyan Databand'in müşterileri arasında ise FanDuel, Agoda, Trax Retail, Oracle ve Shipper gibi önemli markalar yer alıyor.

Bugüne kadar 3 yatırım turu gerçekleştiren Databand, Accel, Blumberg Capital, Lerer Hippeau, Ubiquity Ventures, Differential Ventures ve Bessemer Venture Partners gibi yatırımcılar toplamda 14,5 milyon dolar da topladı.

IBM, bu satın alma ile birlikte veri gözlem konusundaki yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. Son olarak Databand satın almasının IBM tarafından 2022 yılında gerçekleştirilen 5. satın alma olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.