Bonfire Union'dan 42 milyon dolarlık web3 fonu

10 kişilik Bonfire Union ekibi, Singapur, Çin, Japonya ve ABD'de Web3 şirketlerine yatırım yapacak.
Bonfire Union'dan 42 milyon dolarlık web3 fonu

Binance tarafından desteklenen blok zincir girişimi Mask Network, web2 ve web3 girişimleri arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. Mask Network, kullanıcıların sosyal ağlar üzerinden uçtan uca şifrelenmiş mesajları, kripto paraları ve hatta Defi, NFT ve DAO gibi merkeziyetsiz uygulamaları sorunsuz bir şekilde göndermesine imkan tanıyor. Böylece geliştiricilerin merkeziyetsiz bir uygulama ekosistemi oluşturmasına olanak tanıyan bir platform kurmuş oluyor. 

Mask Network, son 5 yıldır üzerinde çalıştığı Web2 ve web3 arasında köprü kurma fikrini yeni yatırım Bonfire Union ile bir adım ileri taşıyor. 42 milyon dolarlık fona sahip olan Bonfire Union, web3 girişimlerine yatırım yapmaya hazırlanıyor. 

Mask Network'ü destekleyen pek çok şirketin Bonfire Union yatırımcısına dönüştüğünü söylemek mümkün. Fona katkıda bulunan isimler arasında Bitcoin ve blok zincirin en büyük destekçilerinden Digital Currency Group; Sam Bankman-Fried’ın Alameda Research şirketi, Binance, Animoca Brands, Dapper Labs,  Protocol Labs, Gitcoin, DeBank, Qiming Ventures, Silicon Valley Bank, Fosun Group, Coinbase ve a16z tarafından desteklenen Arweave yer alıyor. Yine de fonun en büyük yatırımcısı Mask Network olarak öne çıkıyor. 

Mask Network'ün kurucusu Suji Yan, yatırım modelinde Tencent'in stratejisini örnek alacaklarını dile getiriyor. Bu arada Suji Yan'ın Çin'deki yatırımcılar FreeS, Y2Z, HashKey Group, Hash Global, SevenX, IOSG Ventures, SNZ ve Fundamental Labs'in Bonfire Union'ı desteklemesini sağladığını belirtelim. 

Tencent'in yetersiz kaldığı alanlarda, şirketlere yatırım yapma yaklaşımı Bonfire Union tarafından da benimsenebilir. Singapur, Çin, Japonya ve ABD'de faaliyet gösterecek olan 10 kişilik Bonfire Union ekibi, startup kültürüne sahip olduğu için diğer büyük fonlara kıyasla, yatırım yaptığı girişimlere daha fazla katkı sağlayabileceğini düşünüyor. Ayrıca Suji Yan, yatırım şirketinin kripto kışını, daha düşük fiyatlı anlaşmalarla fırsata çevirmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.