İnşaat sektörünün 'Slack'i olarak tanımlanan SymTerra, Samaipata liderliğinde 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

İnşaat sektörünün 'Slack'i olarak tanımlanan şirket, 280 milyar dolarlık sektör içinde çalışan ekiplerin iletişimini kolaylaştırmayı amaçlayan çözümler üretiyor.
İnşaat sektörünün 'Slack'i olarak tanımlanan SymTerra, Samaipata liderliğinde 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

İletişim platformu SymTerra, Samaipata liderliğinde 7 milyon dolar tohum yatırım aldı. 7 milyon dolarlık yatırım turuna Pi Labs ve Accel katıldı. İnşaat sektörünün 'Slack'i olarak tanımlanan şirket, 280 milyar dolarlık sektör içinde çalışan ekiplerin iletişimini kolaylaştırmayı amaçlayan çözümler üretiyor.

SymTerra, 25 yıllık saha yönetimi ve mühendislik deneyimine sahip Sarah Crawley ve John Ryan tarafından kuruldu. Kurucular, sektörün en maliyetli sorunu çözmek için yola çıktıklarını ifade ediyor. 2019 yılında kurulan şirket, saha operasyonlarını düzene koymak, veri analitiğini otomatikleştirmek için çalışıyor. Aynı zamanda gerçek zamanlı bilgi paylaşıyor. Mart 2021'de kurulan SymTerra'nın amacı, çok sayıda müşteriye ulaşarak sektörü daha verimli ve üretken hale getirmek.

Kurulduğundan bu yana SymTerra, Thames Water, MTR, Kier, Cambridge Üniversitesi, Balfour Beatty ve Transport for London gibi 5 milyar sterlin değerinde inşaat ve altyapı projelerini içeren bir müşteri portföyü oluşturdu. Bu yılın sonunda çalışan sayısını üçe katlamayı hedefliyor. 

İnşaat sektörü için geliştirilen teknolojiler son dönemde dikkat çekiyor. Geçen Nisan ayında inşaat sektörü için ağır ekipmanları otonom robotlara dönüştüren Built Robotics, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 64 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura mevcut yatırımcılar NEA, Founders Fund, Fifth Wall ve Building Ventures da katılırken, şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 112 milyon dolara ulaştı.

2016 yılında Andrew Liang ve Noah Ready-Campbell tarafından hayata geçirilen Built Robotics, otonom inşaat ekipmanı üretmek için tasarımlar yapan bir endüstriyel otomasyon şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.