Chevrolet, NFT eserinin ilk açık artırmasında hiç teklif almadı

İlk açık artırmada hiç teklif almayan eserin yeniden ilgi görmesi için SuperRare Twitter hesabından bir duyuru paylaştı. Son 9 gündür toplamda 3 hesaptan 5 teklif verildi. Teklifler, düşük fiyatlarıyla dikkat çekiyor.
Chevrolet, NFT eserinin ilk açık artırmasında hiç teklif almadı

Chevrolet'nin ilk NFT projesi hayal kırıklığı yarattı. Sanatçı Nick Sullo tarafından tasarlanan NFT eserde yeşil Corvette Z06, Cyberpunk temasına yerleştirildi. Chevy, 20-24 Haziran tarihleri arasında NFT pazar yeri SuperRare'de gerçekleşen açık artırmada hiç teklif almadı. 

Üstelik NFT açık artırmasını kazanan kişi aynı zamanda tıpkı NFT görselindeki gibi yeşil renkte bir Corvette Z06'in sahibi olmaya hak kazanıyordu. Sadece tek bir kişi için üretilecek olan yeşil renkli Corvette Z06, 0 ve 1'lerden oluşan bir plakaya sahip olacaktı. Tüm bunlara rağmen, ilk açık artırma sürecinde kimse söz konusu NFT'ye ilgi göstermedi.

Bu durum Ethereum'un yaşadığı değer kaybından kaynaklanıyor olabilir. Zira Ethereum fiyatları 1 Nisan'dan bu yana yüzde 64'ten fazla düşüş yaşadı. Bununla beraber NFT taban fiyatları da yüzde 70'den fazla düşüş yaşadı. 

İlk açık artırmada hiç teklif almayan eserin yeniden ilgi görmesi için SuperRare twitter hesabından bir duyuru paylaştı. Ancak SuperRare'in duyurusu da koleksiyonerlerin ilgi göstermesini sağlayamadı. Yine de NFT topluluğundan biri, yaklaşık 9 gün önce 0.77 ETH teklif verdi. Bu teklifi aynı hesap tarafından verilen 6 gün önce 0.85 ETH ve 2.0 ETH'lik teklifler izledi. Yine aynı hesap 5 gün önce 4.0 ETH teklif verdi. NFT'ye kimsenin ilgi göstermediği haberi yayılmaya devam ederken, yaklaşık 5 saat önce 6.9 ETH tekllif verildi. Bu da yaklaşık 7 bin 899 dolara denk geliyor. 

Chevrolet'nin eser için 6.9 ETH'lik teklifi kabul etmesi pek mümkün değil. Zira bu açık artırmanın gelirinin DonorsChoose isimli bir eğitim vakfına bağışlanması planlanıyordu. Bu anlamda Chevrolet'nin NFT pazar yerlerine giriş yapmakta geç kaldığını söyleyebiliriz.

Yine de dalgalanmalarıyla tanınan kripto para piyasasının toparlanmasıyla, NFT'lerin fiyatlarında da değişiklikler görüleceğini söylemek mümkün. Öte yandan eski şaşaasına kavuşup kavuşmayacağı şimdilik bilinmiyor. O döneme kadar koleksiyonerler de yeni yatırımlarla ilgilenmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.