Online video ve sosyal medya reklam harcamaları, 2024 yılına kadar yıllık yüzde 15 büyüyecek

Araştırmalar global reklam harcamalarının 2022'de yüzde 8 oranında artmasının beklendiği yönünde. Online video ve sosyal medya reklam harcamalarının ise 2024 yılına kadar yıllık yüzde 15 civarında büyüyeceği iddia ediliyor.
Online video ve sosyal medya reklam harcamaları, 2024 yılına kadar yıllık yüzde 15 büyüyecek

Sosyal medya reklamcılığını, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ve Pinterest gibi sosyal medya platformlarını kullanarak hedef kitleye ücretli reklamlar sunan bir dijital reklamcılık biçimi olarak tanımlamak mümkün. Video reklamcılık ise ürün veya hizmet satmak için video içeriğinin kullanılması olarak tanımlanıyor ve hareketli görüntülerin müşteriler tarafından hatırlanması statik görüntüler veya metinlerden daha kolay olduğu için video reklamlar, en etkili reklam biçimlerinden biri olarak lanse ediliyor. Üstelik video reklamcılığı, günümüzde analog yöntemlerin dışına çıkmış durumda ve sosyal medya reklamcılığının bir parçasını oluşturuyor. 

Son dönemde teknolojinin gelişmesi ve dijital dönüşümün de hızlanmasıyla geleneksel reklamcılık yerini daha alternatif yönelimlere bıraktı. Bu kapsamda karşımıza çıkan en önemli kalemlerden biri de hiç şüphesiz sosyal medya reklamcılığı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.