Koç Topluluğu, WAT Mobilite ile elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet gösterecek

WAT, Opet, Otokoç Otomotiv ve Entek Elektrik, otomotiv sektöründe yaşanan elektrifikasyon dönüşümünde stratejik bir adım atarak elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet gösterecek WAT Mobilite’yi kurdu.
Koç Topluluğu, WAT Mobilite ile elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet gösterecek

Artık birçok dijital ve elektrikli cihaz bataryaya ihtiyaç duyuyor. Hatta Frost&Sullivan’ın yaptığı Global Endüstriyel Batarya Pazarı araştırmasına göre 2023’te pazarın 22,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Alanın potansiyelinin farkında olan Koç Topluluğu elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında da stratejik bir adım attı.

Koç Topluluğu'nun girişimi WAT Mobilite elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet gösterecek. WAT, Opet, Otokoç Otomotiv ve Entek Elektrik, otomotiv sektöründe yaşanan elektrifikasyon dönüşümünde stratejik bir adım atarak elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet gösterecek WAT Mobilite’yi kurdu.

Şubat ayında kurulan şirket, bu alandaki teknoloji ve operasyon yatırımlarını yönetecek. 2022 yılı sonu itibarı ile WAT fabrikasında üretime başlanacak. 2023 yılı itibariyle yerlileştirme çalışmalarını hızlandırılacak. Şirketin hedefi, elektrikli araçlar için kritik öneme sahip şarj istasyonları Türkiye çapında hızlandırmak. 

"Karbon nötr olma yolunda bir adım"

WAT Mobilite, Koç Holding Nakkaştepe Kampüsü’nde de elektrikli araç şarj istasyonunu devreye aldı. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Koç Holding olarak iklim kriziyle mücadele yolunda ve 2050 yılında karbon nötr olma hedefimiz kapsamında, iş modellerimizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kararlılıkla dönüştürmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

WAT Genel Müdürü Oğuzhan Öztürk ise “Elektrikli araçlar için kritik öneme sahip şarj istasyonları konusunda Türkiye çapında hızlı bir yaygınlaşma hedefimiz var. Bu konuda Koç Topluluğu şirketlerinin kendi lokasyonları ile Türkiye geneline yayılan güçlü bayi ve servis altyapısı en büyük itici gücümüz olacak. Bu yaygınlaşmayı kendi gücümüz ve bayilerimiz ile birlikte hayata geçireceğimiz yatırımlarla sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Şubat 2022 tarihinde kurulan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Şarj Ağı İşletmeciliği Yönetmeliği kapsamında Şarj Ağı İşletmecisi olmak üzere lisansını alan WAT Mobilite, elektrikli araç şarj istasyonları ve servisleri ile sürücülerin hayatını kolaylaştırmaya hazırlanıyor. WAT Mobilite, Koç Holding Nakkaştepe Kampüsü’nde de elektrikli araç şarj istasyonunu devreye aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.