Amazon, Londra'da elektrikli kargo bisikleti filosu kurdu

 Amazon'un 2024 yılına kadar bu projeyi başka bölgelerde de uygulamayı planladığını belirten Amazon İngiltere Ülke Müdürü John Boumphrey, şirketin karbon nötr olma yolunda ilerlediğini söyledi.
Amazon, Londra'da elektrikli kargo bisikleti filosu kurdu

Amazon, Londra'da elektrikli kargo bisikleti filosu kurdu. Şirketin Londra'daki mikromobilite merkezi oldu. Binlerce teslimat aracının yerini alacağı düşünülen filoyla yılda 5 milyon teslimat yapılması planlanıyor. Amazon, bu proje dahilinde Londra'da yer alan ofislerine 30 binden fazla güneş paneli kuracak. 2024 yılına kadar bu projeyi başka bölgelerde de uygulamayı planlıyor. 

Amazon'un 2024 yılına kadar bu projeyi başka bölgelerde de uygulamayı planladığını belirten Amazon İngiltere Ülke Müdürü John Boumphrey, şirketin karbon nötr olma yolunda ilerlediğini söyledi. İngiltere'de 2020 yılında ticari kullanım için yaklaşık 2 bin kargo bisikleti satıldı. Pedal Me, Velocous ve Zedify gibi şirketler bu alanda faaliyet gösteriyor.

Elektrikli ulaşım araçları son yıllarda gittikçe önem kazanıyor. Birçok devlet ve şirket bu konudaki çalışmalarını hızlandırdı. Amazon bu konu hakkında çalışan tek şirket değil. Geçen Ağustos ayında DHL Express, elektrikli hava kargo ağını kurmak için elektrikli uçak üreticisi Eviation ile birlikte çalışmaya başladığı haberi gündeme gelmişti

Bir taraftan Amazon diğer ülkelerdeki faaliyetlerine devam ediyor. Geçen ay, drone kargo hizmeti Prime Air'i California'daki müşterileri için başlatacağını duyurdu. Lockeford bölgesinde yürütülecek proje için Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration) ve yerel yetkililerden gerekli izinlerin alındığı açıklandı. Prime Air ile sadece bazı özel ürünler taşınabileceği de belirtildi. Ama hangi ürün kategorilerin bu hizmete dahil olduğu açıklanmadı.

2-3 kiloluk paketleri taşıyabilecek kapasiteye sahip olan dronelar, saatte 50 kilometre yol katediyor. 120 metrelik irtifaya sahip. Drone ile sipariş edilen ürünlerin kargo adresinde yer alan geniş bir alana güvenli bir yükseklikte indirilmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.