Entrepreneur First'in değerlemesi, aldığı 158 milyon dolar yatırımla 560 milyon dolara ulaştı

Entrepreneur First, teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden 158 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 560 milyon dolara ulaştı.
Entrepreneur First'in değerlemesi, aldığı 158 milyon dolar yatırımla 560 milyon dolara ulaştı

Girişimleri, fikirleri veya girişimlerde çalışabilecek yetenekleri bünyesinden barındıran platformlara hepimiz aşinayız. Ancak potansiyel girişiminiz için olası kurucularla tanışmanıza yardımcı olan pek fazla platform bulunmuyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Entrepreneur First ise bir girişimin kurucusu olabilecek potansiyele sahip yetenekleri bulmanıza yardımcı oluyor.

Entrepreneur First, şimdi de 158 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma turuna Stripe'in kurucuları Patrick ve John Collison, Monzo'nun kurucu ortağı Tom Blomfield, Wise kurucularından Taavet Hinrikus, LinkedIn kurucusu Reid Hoffman, Nextdoor'un kurucu ortağı Sarah Leary ve DeepMind'ın kurucu ortakları Demis Hassabis ve Mustafa Süleyman katıldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 560 milyon dolara ulaştı.

Alice Bentinck ve Matt Clifford tarafından kurulan Entrepreneur First'ü dünya çapında önemli teknoloji şirketleri kurmak isteyen kişilerin bir araya geldiği bir oluşum olarak tanımlamak mümkün. 3 kıtada 6 şehirde faaliyet gösteren platform aracılığıyla kişiler, kurucu ortaklarıyla tanışabiliyor, fikirlerini geliştirebiliyor ve mümkün olan en kısa sürede önde gelen yatırımcılardan yatırım alabiliyor. Entrepreneur First ise bu noktada hem bir hub hem de bir aracı platform olarak faaliyet gösteriyor. 

Entrepreneur First aracılığıyla şu ana kadar 626 şirket kuruldu ve bu şirketlerin 450'si hala hayatta, aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şirketlerin tamamı 10 milyar dolardan fazla değere sahip. Söz konusu şirketler arasında finans yönetimi uygulaması Cleo, uzaktan çalışma platformu Omnipresent ve Tractable gibi isimler yer alıyor.

Entrepreneur First, aldığı yeni yatırımı operasyonları genişletmek için kullanacağını açıkladı. Londra, Toronto, Paris, Berlin, Bangalore ve Singapur'daki ofislerinde 120 çalışanı bulunan şirket, aynı zamanda çalışan sayısını da artırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.