Tesla'nın eski çalışanları tarafından kurulan Industrial Next, 12 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Industrial Next, otomasyon makineleri imalatı sektöründe faaliyet gösteriyor. Şirket, temelde akıllı fabrika sistemleri geliştiriyor. Böylece fabrikalar ve üreticilerin işlerini hatasız, verimli ve hızlı yapmalarını sağlıyor.
Tesla'nın eski çalışanları tarafından kurulan Industrial Next, 12 milyon dolar yatırım aldı

Otomasyon makineleri imalatı sektöründe faaliyet gösteren Industrial Next, 12 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, Lenovo Capital liderliğinde gerçekleşti. 12 milyon dolarlık yatırım turunda Xiaomi ve AlphaX Partners yer aldı.

ABD merkezli Industrial Next, Tesla'nın eski çalışanları Allen Pan ve Lukas Pankau tarafından kuruldu. Şirket, temelde akıllı fabrika sistemleri geliştiriyor. Böylece fabrikalar ve üreticilerin işlerini hatasız, verimli ve hızlı yapmalarını sağlıyor. Industrial Next, başlangıç aşamasında olmasına rağmen Rivian ve Nio'nun yanı sıra OEM Huaqin ve Wisetech gibi elektrikli araç sektöründe faaliyet gösteren şirketlerle görüşmeye başladı. Şirketin hedefi elektrikli araç sektöründe üretim kapasitesini ölçeklendirmek ve rekabeti değişen taleplere uygun hale getirmek. 

Elektrikli araç sektörüne yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Dün Güney Kore merkezli elektronik şirketi LG Electronics, elektrikli araç sektöründe yaptığı yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. LG, elektrikli araçlar için batarya şarjı geliştiren AppleMango'yu satın aldığını duyurdu. Satın almanın finansal detayları açıklanmadı.

LG, AppleMango'yu elektrikli araç şarj istasyonu operatörü GS Energy ve BT çözüm sağlayıcısı GS Neotek ile ortak satın aldı. Anlaşmaya göre LG, AppleMango'nun yüzde 60'lık hissesini sahip oldu. Şirketin yüzde 34'lük hissesini GS Energy satın alırken yüzde 6'lık hisse ise GS Neotek'e verildi.

Geçen Mayıs ayında Almanya merkezli Volkswagen, Scout isimli elektrikli arazi aracını piyasaya süreceğini açıkladı. Bu aracın tamamen elektrikli olacağı ve ABD tüketicisine uygun olarak tasarlanacağı belirtildi. Scout'un daha sonra Avrupa piyasasına gireceği söylendi. Bu hamleyle ABD'de elektrikli araç konusunda iddialı olan Ford, GM, Tesla ve Rivian karşısında varlığını güçlendireceği konuşuluyor. 2018 yılından beri şirketin gündemini meşgul eden projeye ilk etapta 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.