Ledger Op3n'da duyurulan yenilikler: Ledger Market, Ledger Quest ve daha fazlası

Ledger, NFT.NYC etkinliğinde gerçekleşen Ledger Op3n konferansında, aralarında NFT satışları için yeni pazar yeri Ledger Market, play-to-earn eğitim platformu Ledger Quest ve yeni Web3 güvenlik ürünlerini duyurdu.
Ledger Op3n'da duyurulan yenilikler: Ledger Market, Ledger Quest ve daha fazlası

Kripto dünyasının önde gelen platformu Ledger, yılda iki defa düzenlenen konferansı Ledger Op3n'da güvenliğe odaklanan bir çok büyük yeniliği açıkladı. 

Ledger'ın bugün açıklanan yenilikleri arasında birden fazla blok zincirini kapsayan bir ilk satış platformu olan Ledger Market; Ledger donanım cüzdanlarını doğrudan Web3 sitelerine ve uygulamalarına güvenli bir şekilde bağlayan bir tarayıcı uzantısı olan Ledger Connect; Web3 konularına yönelik bir "play-to-learn" platformu olan Ledger Quest; Web3 eğitimini kitlelere ulaştıran Ledger Academy'deki tasarım yenilikleri; büyük markaların NFT odaklı Web3 operasyonlarını ölçeklendirmelerini sağlayan teknoloji paketi Ledger Enterprise Create; ve son olarak da Ledger CTO'su Charles Guillemet liderliğinde geliştirilen Freedom by Design yaklaşımı yer alıyor. Gelin bu yeniliklere yakından bakalım. 

Ledger Market

Ledger,  NFT lansmanları için güvenli dağıtım platformu olan Ledger Market'i tanıttı. Projenin ortakları arasında Brick, LVMH'den Tag Heuer, RTFKT ve önde gelen NFT projesi DeadFellaz yer alıyor. Ayrıca Ledger Market'te ilk çıkacak olan NFT projesi Genesis Pass NFT koleksiyonu olacak.2022 yazında yayınlanması planlanan Genesis Pass NFT, sınırlı sayıda üretilen bir Ledger edisyonuna erişmenize ve gelecek NFT koleksiyonlarına erken erişim şansı elde etmenize imkan tanıyacak.

Ledger Market'in pek çok NFT pazar yerinden farklı olarak NFT işlemlerinde şeffaf imzalama imkanı sunacağını belirtelim. Böylece Ledger, kullanıcıların tam olarak gördükleri şeyi imzalamalarını sağlayacak. 

Ledger'da Metaverse ve Web3 Başkan Yardımcısı Sebastien Badault platformu şu cümlelerle anlatıyor: 

Ledger Market'in değer teklifi üç katmanlı. İlk olarak, Ledger'ın birinci sınıf güvenlik standartları üzerine inşa edildi. NFT'ler harikadır ve duygusal bağlılık tetikler, onları birkaç dolandırıcı yüzünden kaybetmek artık tarihe karışmalı. Nokta. İkincisi, Ledger Market kapsayıcı olacak şekilde geliştirildi. İçerik üreticiler, markalar ve yeni başlayanlar tarafından erişilebilir olacak. Üçüncüsü ise, Ledger Market, sektördeki tüm oyuncular için mint'leme aşamasından saklama aşamasına kadar NFT'ler üzerinde gerçek mülkiyet ve kontrol imkanı tanıyan bir anahtar teslim çözümdür.

Ledger Connect

Ledger kullanıcılarının Ledger donanım cüzdanlarını, masaüstü cihazlar veya akıllı telefonlarla Web3 uygulamalarına bağlamalarını sağlayan bir tarayıcı uzantısı.  Ledger Connect, aynı zamanda kullanıcıların Nano X'leri üzerinden işlemleri onaylamalarına olanak tanıyor. Ledger Connect'in geçen ay beta aşamasında olduğunu hatırlatmakta fayda var.  Ürün, kullanıcıların işlemleri güvenli bir şekilde imzalamalarını sağlayacak. Web3 kontrol özellikleri sayesinde Ledger Connect, kullanıcıları kötü niyetli kişiler veya tespit edilmiş dolandırıcılıklar konusunda uyarıyor. Ayrıca Ledger Connect, Blocknative ortaklığıyla, işlem sonuçlarının gönderimden önce bir tahminini üreten İşlem Önizleme özelliğine de sahip. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, henüz işlemlerini doğrulamadan önce son bakiyelerinin bir simülasyonunu görebilecek. 

Ledger Ürün Başkan Yardımcısı Charles Hamel'ın Ledger Connect'i kolay, akıllı ve güvenli sıfatlarıyla tanımlıyor. Donanım cüzdanınızı araya hack'lenebilir bir yazılım cüzdanı karışmadan doğrudan tarayıcınıza bağladığı için Ledger Connect'in kullanım kolaylığı sunduğunu vurguladı. Hamel; Ledger Connect'in birden fazla blok zincirine bağlanmak için yalnızca bir uzantı gerektirdiğini dile getirdi ve bu özelliği "akıllı" olarak niteledi. Hamel sözlerini şöyle devam ettirdi: 

"Son olarak da, cihazınızda bir işlem imzalamadan önce potansiyel riskler hakkında sizi uyaran ve “Web3 check” adını verdiğimiz yeni özelliğimiz sayesinde güvenlidir."

Ledger Quest

Web3 eğitiminin Ledger'ın değerlerinin merkezinde yer alması sebebiyle Ledger, toplulukları eğitmek ve güçlendirmek için tasarlanmış ve oyunlaştırılmış bir eğitim platformu olan duyurdu. Kullanıcıların görevleri tamamlamak için Bilgi Kanıtı (Proof of Knowledge) NFT'leri toplayacağı Ledger Quest, oyun görevleri ve NFT ödülleri içerecek. Ürün, Web3'e adım atmak isteyenler için eğlenceli bir başlangıç sunuyor.

Ledger Academy

İlk olarak 2019 yılında ayı piyasası esnasında hayata geçen Ledger Academy kullanıcıları Web3'e çekerken, dijital varlık saklama ve Web3 güvenliğinin önemi hakkında ilk elden deneyimler ve bilgiler sağlıyor. Ledger Academy etkileşimli bir eğitim platformu olarak öne çıkıyor. Şirket, Web3 vizyonu ile Ledger Academy odağını 2 katına çıkarıyor. Ledger Acamy'nin ortakları arasında World of Women, ApeCoin, Cool Cats, Deadfellaz ve LVCIDIA yer alıyor. 

APE Vakfı Özel Konseyi Üyesi Maaria Bajwa bu yeni ortaklık hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Günümüzde güvenlik, özellikle bireysel egemenlik göz önünde bulundurulduğunda, Web3'ün kritik bir bileşenidir. ApeCoin topluluğundaki herkesin Ape ekosistemini güvenle oluşturmasını ve buna katılmasını istiyoruz. Dolayısıyla, amaca yönelik eğitim içerikleri oluşturmak ve Bilgi Kanıtı NFT'leri sağlamak için bu önemli girişimde Ledger ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz.

Ledger Pro Team

Bunlara ek olarak Ledger, Ledger Elçileri olarak yetiştireceği farklı topluluklara ait Web3 üreticilerinden ve kanaat önderlerinden oluşan bir ekip olan Pro Team projesini duyurdu. Dijital varlık güvenliği konusundaki hassasiyeti yaymak için çalışacak olan ilk Pro Team üyeleri arasında Mike Shinoda, Deadfellaz, Dan Held ve Bobby Hundreds yer alıyor.

Ledger Enterprise Create

Kurumların dijital değerlerini güvence altına almalarını ve ölçeklendirmelerini destekleyen Ledger Enterprise ise büyük markaların NFT odaklı Web3 operasyonlarını ölçeklendirmelerini sağlayan önemli bir teknoloji paketi olan Ledger Enterprise Create'i duyurdu.

"Freedom by Design" yaklaşımı 

Kripto dünyasına özgürlük ve merkeziyetsizlik sağlama misyonuyla hareket eden Ledger, Ledger Live ve Tor kullanarak kendi düğümünüzü çalıştırabilmenin de dahil olduğu Ledger Freedom özelliklerini duyurdu. 

Ledger'ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Charles Guillemet, bireysel kontrol çözümü sunduklarını dile getirdi. "Ledger'da kazancımız, sizin verileriniz değil. Güvenliğiniz ve gizliliğiniz bizim önceliğimiz." ifadesini kullanan Guillemet, bu yeni özelliklerin önemine dikkat çekti.

Ledger'ın öne çıkan verileri 

Ledger'ın bügüne kadar 5 milyondan fazla cüzdan satarak dünyadaki dijital varlıkların yüzde 20'den fazlasını güvence altına aldığını belirtelim. Kripto paralar ve NFT gibi dijital varlıklara dair güvenlik kaygıları artarken, Ledger'ın sunduğu bu yenilikler, kripto kullanıcılarını daha güvenli bir alanda çalışmaya teşvik edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.