Tıbbi lisanslama ve akreditasyon platformu Medallion 35 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Derek Lo tarafından kurulan şirket, sağlık sektörünün evrak işlerini düzenlemeye yönelik lisanslama ve akreditasyon çözümleri sunuyor.
Tıbbi lisanslama ve akreditasyon platformu Medallion 35 milyon dolar yatırım aldı

Tıbbi lisanslama ve akreditasyon platformu Medallion 35 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu, Spark Capital ve GV tarafından yönetildi. 35 milyon dolarlık yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Salesforce Ventures, Sequoia Capital, Optum Ventures, BoxGroup ve Elad Gil de var. 

ABD merkezli Medallion'un toplam yatırım miktarı 85 milyon dolara çıkarken bu tur ürün geliştirme odağında gerçekleşti. 2019 yılında Derek Lo tarafından kurulan şirket, sağlık sektörünün evrak işlerini düzenlemeye yönelik lisanslama ve akreditasyon çözümleri sunuyor. Yeni lisans başvurularının doğru ve zamanında dosyalanıp eyalet kurullarına gönderilmesini sağlıyor. Bir taraftan sağlık kuruluşlarını ve sigorta şirketlerini bir araya getiriyor. Oluşturduğu ağ sayesinde hastalara uygun maliyetli sağlık hizmeti sunuyor. 

Özellikle ABD'de bu alanda faaliyet gösteren şirketler dikkat çekiyor. Bir yıl önce sağlık hizmeti sağlayıcılarının eyalet ve federal veritabanlarına bağlanarak lisans kimlik doğrulamasını basitleştirmesini sağlayacak API'lar geliştiren Verifiable, 17 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Tura Ryan Petersen, Parker Conrad, Mathilde Collin, Jonathan Hirsch, Todd Goldberg and Rahul Vohra gibi yatırımcıların yanı sıra David Sacks/Craft Ventures ve Tiger Global da katıldı.

Austin merkezli Verifiable, sağlık hizmeti sağlayıcısı veri yönetimini odağına alarak sağlayıcıları merkeze koyan bir altyapı oluşturuyor. Veriler, sağlık sistemleri ve sigorta şirketleri arasındaki sözleşme, akreditasyon, kayıt, talepler ve dizinler gibi kritik operasyonları bir araya getiriyor ve hepsinin entegre halde olmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.