Drone ile teslimatlar gerçekleştiren Wingcopter, 42 milyon dolar yatırım aldı

Wingcopter tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turu kapsamında 42 milyon dolar yatırım aldı.
Drone ile teslimatlar gerçekleştiren Wingcopter, 42 milyon dolar yatırım aldı

Drone teslimatlarına odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Wingcopter'ın 22 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın ocak ayında sizlere aktarmıştık. Wingcopter, aradan geçen 1,5 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Wingcopter tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turu kapsamında 42 milyon dolar yatırım aldı. hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl gerçekleşen 22 milyon dolarlık yatırım da A serisi yatırım turu kapsamında alınmıştı. Alınan 42 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Wingcopter'in A serisi yatırım turunun büyüklüğü 64 milyon dolara ulaştı.

42 milyon dolarlık yatırımın REWE Group, Salvia ve XAI technologies'in ortak liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim Yatırım turuna katılan diğer isimler ise ITOCHU, Futury Capital ve Xplorer Capital.

Ansgar KaduraJonathan Hesselbarth ve Tom Plümmer tarafından 2017 yılında Almanya'da kurulan Wingcopter, patentli teknolojisi ile birlikte teslimat droneları üretiyor. Dikey bir şekilde kalkış ve iniş yapabilen Wingcopter droneları genellikle ilaç ve sağlık ürünlerinin teslimatlarının yapılmasını sağlıyor.

Wingcopter'ın Vanuatu, Tanzanya ve İrlanda'da aktif olarak kullanıldığını da hatırlatalım. Wingcopter tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin Afrika kıtasındaki çalışmalarını hızlandırmak, üretimi artırmak ve ekibini büyütmesi için kullanılacak.

Wingcopter'ın genellikle ilaç ve sağlık ürünlerinin teslimatını gerçekleştirdiğini yukarıda sizlere aktarmıştık. Girişimin yeni yatırımcılarından olan REWE Group ile birlikte bu durum değişebilir. Almanya'nın en önemli süpermarket zincirlerinden biri olan REWE Group, gelecekte ürünlerini Wingcopter ile birlikte müşterilerine ulaştırabilir. Teslimat sektörünün geleceği olarak görülen dronelarla teslimat ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.