Uzaktan sağlık izleme platformu Sesame Care, 27 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli şirket, doktor ve hastaları aynı yerde buluşturan bir pazar yeri olarak konumlanıyor. 2020 yılında kurulan şirket, 40'tan fazla kategori içinde kullanıcıların sorununa cevap verecek en uygun doktoru bulmalarına yardımcı oluyor.
Uzaktan sağlık izleme platformu Sesame Care, 27 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan sağlık izleme platformu Sesame Care 27 milyon dolar yatırım aldı. 27 milyon dolarlık yatırım turu GV liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turuna Virgin Group, TeleSoft Partners, FMZ Ventures, General Catalyst, Industry Ventures, Giant Ventures ve Alumni Ventures Group katıldı. Yeni gelen yatırımın şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.  

ABD merkezli şirket, doktor ve hastaları aynı platformda buluşturan bir pazar yeri olarak konumlanıyor. 2020 yılında kurulan şirket, 40'tan fazla kategori içinde kullanıcıların sorununa cevap verecek en uygun doktoru bulmalarına yardımcı oluyor. Doktor randevusu oluşturmalarını sağlıyor. 

Bilindiği üzere ABD sağlık hizmetlerinin en pahalı olduğu ülkelerden biri... Ülkede tüm vatandaşların temel sağlık giderlerini karşılayan bir sağlık sigorta sistemi yok. Var olan sigorta poliçeleri birçok tedaviyi, testi, prosedürü, ilacı kapsamıyor. Bu noktada Sesame, kaliteli ve uygun fiyatlı sağlık hizmetine ulaşmasına yardım ediyor. Kurulduğu günden bu yana 150 bin hastaya hizmet verdiği biliniyor.

Özellikle Covid-19 pandemisiyle ABD'de dijital sağlık sigortası işi yapan girişimlerin aldığı yatırımların aldığı yatırımlar günden güne artıyor. Geçen Şubat ayında dijital sağlık hizmeti girişimi PriorAuthNow, 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Insight Partners tarafından yönetildi ve ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 57,2 milyon dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımın şirketin iş süreçlerini geliştirmek ve çalışan sayısını artırmak için kullanılacağı açıklandı.

2014 yılında kurulan PriorAuthNow, dijital ön izin şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket temelde tedavi yapılmadan önce sağlık kuruluşuyla sigorta şirketi arasındaki süreci düzenliyor. Yani ön yetkilendirmeye odaklanıyor. Hastanelerle hasta bakımı konusunda işbirliği yapıyor. Bunu EHR (Elektronik Sağlık Kaydı) üzerinden gerçekleştiriyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.