Fibromiyalji tedavisine odaklanan Swing Therapeutics, 10,3 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında faaliyete geçen şirket, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizması olarak tanımlanan Fibromiyalji konusunda çalışıyor.
Fibromiyalji tedavisine odaklanan Swing Therapeutics, 10,3 milyon dolar yatırım aldı

Fibromiyalji tedavisine odaklanan Swing Therapeutics, 10,3 milyon dolar yatırım aldı. 10,3 milyon dolarlık yatırım turu, Jazz Venture Partners liderliğinde gerçekleştirildi. A Serisi yatırım turunda Alumni Ventures, AME Cloud Ventures, Asahi Kasei Corporate Ventures, Gaingels, Kicker Ventures, Mana Ventures ve Metrodora Ventures yer aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 19,3 milyon dolara çıktı. 

2019 yılında faaliyete geçen şirket, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizması olarak tanımlanan Fibromiyalji konusunda çalışıyor. Swing Therapeutics, toplumun yüzde 3'ünü etkileyen bu hastalığa teşhis koymak ve bunu tedavi etmeye yardımcı oluyor. Bu girişim aslında çok zor bir işin peşinde. Çünkü Fibromiyalji ile yaşayan insanların tedavi seçenekleri şu an için sınırlı. 

Bir taraftan teknolojik gelişmelerin sağlık sektöründe kullanılması ilerleyen yıllarda birçok hastalığın kolayca önlenmesi ve tedavi edilmesini sağlayacak. Bunu yapacak teknolojilerden biri de sanal gerçeklik (VR)... VR; sağlık sektöründe ameliyat planlama, fobi tedavisi, ağrı kesici, robotik cerrahi, beceri eğitimi gibi uygulamalarıyla ön plana çıkıyor. Bu konu üzerine çalışan diğer şirketler arasında AppliedVR, HypnoVR, and Karuna Labs yer alıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; kronik ağrıları tedavi etmek için sanal gerçeklik yöntemleri geliştiren AppliedVR, 36 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Yatırım, F-Prime Capital, JAZZ Venture Partners, Sway Ventures ve SVB Ventures'tan geldi. Şirketin toplam yatırım miktarı 71 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.