YouTube Music'ten yıl sonu listeleri öncesi sezonluk özet listeler: Spring Recap

YouTube Music, en çok dinlediğiniz sanatçıların, şarkıların, albümlerin ve oynatma listelerinin bir sonucu olarak hayata geçirilen "Spring Recap" özelliğini kullanıma sundu.
YouTube Music'ten yıl sonu listeleri öncesi sezonluk özet listeler: Spring Recap

Spotify'ın en sevdiğimiz özelliklerinin başında, tüm yıl boyunca en çok dinlediğimiz şarkıları derlediği ve yıl sonunda bize sunduğu Spotify Wrapped listeleri geliyor. Bu listelerin yayınlanacağı aralık ayı ortası, müzik severler ve Spotify kullanıcıları için adeta bir şenlik tadında geçiyor. Listeler tüm sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor, sözlüklerde buna özel başlıklar açılıyor ve dinlediklerinden memnun olmayanlar ise kısa bir süre için loop'a aldıkları şarkılarda değişiklikler yapıyor. 

Spotify kullanıcılarını birkaç gün de olsa dertlerinden uzaklaştıran bu listeler, artık YouTube Music kullanıcıları için sezonluk olarak mevcut olacak. Şirket, bu kapsamda en çok dinlediğiniz sanatçıların, şarkıların, albümlerin ve oynatma listelerinin bir sonucu olarak hayata geçirilen sezonluk özetler adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Kısacası söz konusu listeler sadece yıl sonu değil, sezonluk olarak da yayınlanacak. YouTube Music kullanıcıları, “Spring Recap” adlı listelerle bu özelliği deneyimleyebilecekler. 

Spring Recap özelliği, YouTube Music'teki açılış sayfasında bulunuyor ve istatistik kartının altındaki ok düğmesine dokunarak başkalarıyla paylaşılabiliyor.

YouTube Ürün Müdürü Ayshaw Khan tarafından kaleme alınan blog gönderisine göre, yıllık listelerden alınan geri dönüş olumlu oldu. Bu da şirketi sezonluk özetler yaratmaya itti. Paylaşılan bilgilere göre 2021 özetine benzer şekilde, kişiselleştirilmiş içeriği YouTube Music uygulamasındaki Spring Recap açılış sayfasında ve kişiselleştirilmiş Spring Recap oynatma listesinde bulmak mümkün. 

Şirket, yeni özelliğin yanı sıra, daha kişiselleştirilmiş özelliklerin de yolda olduğunu belirtti ve kullanıcıların bu yıl içinde kişisel zevklerine uygun yeni istatistikler ve özellikler görmeyi bekleyebileceklerini de açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.