SPONSORLU

Üretim Bandı & Migros One Ürün Yönetimi Raporu 2022 Yayınlandı

Türkiye’nin binlerce aktif üyesiyle en katılımcı ve paylaşımcı ürün yönetimi topluluğu Üretim Bandı olarak, Migros One işbirliğiyle ikincisini ortaya koyduğumuz “Ürün Yönetimi Raporu 2022”de ekosistemin durumuna genel bir bakış attık.
Üretim Bandı & Migros One Ürün Yönetimi Raporu 2022 Yayınlandı

Üretim Bandı ekibi olarak ikinci kez Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan, Ürün Yönetimi ve benzeri ürün geliştirme odaklı rollere sahip topluluk üyelerine çeşitli sorular sorduk ve cevaplarını derledik. Amacımız ilgilileri için ekosistemin işleyişine etki eden çeşitli anahtar içgörülere dair genel bir farkındalık kazandırmak. Rapora döktüğümüz bu çıktılar her deneyim seviyesi ve alandaki ürün geliştiricileri, ekip yöneticileri ve şirket kurucuları için bilgilendirici ve güçlü oldu.

Raporu oluşturmak üzere hazırladığımız 41 soruluk ankete 26 Ocak - 22 Şubat 2022 tarihleri arasında toplamda 193 kişi katılırken, tamamlanma oranı %97 oldu. 2020’ye kıyasla katılımcı sayısının %45 arttığı 2022’de rapora kariyer gelişimi özelinde yeni sorular eklerken, ilk seferden çoğu soruyu bu sene de devam ettirerek bu süreçteki değişikliklere dair karşılaştırmalı bir görünüm elde etmeye çalıştık. 

Rapor üç ana bölümden oluşuyor: “Ürün yöneticilerini tanıyalım”, “Organizasyon, kültür ve işleyiş”, “Kariyer gelişimi”. Sırasıyla ürün yöneticilerinin mevcut durumları, çalıştıkları şirketlerin kültür ve pratikler anlamında işleyişleri ve kariyer gelişimlerine odaklandığımız bu üç bölümden birkaç sonucu aşağıda bulabilirsiniz. Raporun sonuna da 2020'den 2022'ye öne çıkan değişikliklerin karşılaştırmasını iliştirdik. Aşağıda, rapor birkaç örnek çıktıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Standart yan haklara ek olarak şirket karına ortaklık, hisse ortaklığı gibi sahiplik hissini arttıracak haklar katılımcıların en az 1⁄3’ünün paketinde bulunuyor. Çoğunluk eğitim ve uzaktan çalışma desteği alıyor, sağlık desteği de %30 civarlarında.

<

Her 3 katılımcıdan biri son 1 hafta içinde kullanıcıları ile araştırma amacıyla görüştüğünü ifade ediyor. %16’sı daha önce hiç bir kullanıcıyla görüşmemiş.

Ürün yöneticilerinin kıdem düzeyine ve tabii oldukları para birimine göre kazançları, yöneticileriyle olan ilişkileri, çalışıyor oldukları organizasyonun ürün geliştirme pratikleri ve süreç tercihleri, proje ve veri analizi için kullandıkları araçlara kadar onlarca başlıkta ekosistemin durumunu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Raporun tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.