Tekfen Ventures, temassız tünel açma teknolojileri üreticisi Petra'ya yatırım yaptı

Petra’nın yeraltı teknolojisi, 3 farklı kıtada çeşitli iklim ve coğrafi koşullarda hizmet veren Tekfen’in Mühendislik ve Taahhüt Grubu tarafından da kullanılacak.
Tekfen Ventures, temassız tünel açma teknolojileri üreticisi Petra'ya yatırım yaptı

Tekfen Ventures, ağırlıklı olarak Tekfen’in faaliyet gösterdiği alanlarda, girişim dünyasındaki fırsatları değerlendirmek amacıyla erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapmak üzere 2016 yılında kuruldu. Odaklandığı sektörlerdeki girişim sayısını 13’e çıkaran Tekfen Ventures, temassız tünel açma teknolojileri üreticisi Petra'ya yatırım yaptı.

Daha önceleri nüfuz edilemeyen kayalık bölgelere ulaşımı, yarattığı özgün teknoloji ile mümkün kılabilen Petra’nın yeraltı teknolojisi, 3 farklı kıtada çeşitli iklim ve coğrafi koşullarda hizmet veren Tekfen’in Mühendislik ve Taahhüt Grubu tarafından da kullanılacak. Yatırımla ilgili Tekfen Ventures Başkanı Sinan Uzan ise şu ifadeleri kullandı: "Petra'nın temassız teknolojisi, Tekfen özelinde, kritik, zor projelerin çok daha düşük maliyetle hayata geçirmesine ve bu teknolojinin geliştirilmesine olanak sağlayacaktır.”

Petra’nın CEO’su eski NASA çalışanı Kim Abrams ile Shivani Torres’ın öncülük ettiği, zor coğrafi bölgelerde tünel açmayı mümkün kılan, temassız, hızlı ve güvenli tünel açma özelliğine sahip bu teknoloji, sektörde devrim olarak nitelendiriliyor. Mikro tüneller açma kabiliyetine de sahip olan teknoloji, işçilik, güvenlik, zaman ve maliyet açısından sunduğu faydalarla dikkat çekiyor. Bu teknolojinin, Tekfen’in Mühendislik ve Taahhüt Grubu’nun amiral gemisi Tekfen İnşaat’ın altyapısı, teknolojisi ve deneyimi ile geliştirilerek daha uygulanabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Boru hatları, enerji santralleri, endüstriyel tesisler, otoyollar, demiryolları, petrol ve gaz terminalleri, deniz aşırı petrol platformları, modüler imalatlar, pompa ve kompresör istasyonları, stadyumlar gibi büyük ölçekli projelerle öne çıkan   Tekfen İnşaat, yeni teknolojiyi potansiyel işlerinde kullanmaya başlayarak, aktif olduğu coğrafyaların çeşitlenmesini ve müşteri portföyünün artmasını amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.