Meta'dan Instagram ve Quest VR gözlüğü için yeni ebeveyn denetimi özellikleri

Gelen yeni ebeveyn denetimi özellikleri ile birlikte artık ebeveynler gençlere gözetim araçlarını başlatmaları için davet gönderebilecek.
Meta'dan Instagram ve Quest VR gözlüğü için yeni ebeveyn denetimi özellikleri

Günlük yaşantımızın değişmez parçalarından biri haline gelen internet ve sosyal medya, çocuklar ve gençler için oldukça tehlikeli olabiliyor. Bu tehlikelerin önüne geçmek isteyen Meta, Instagram ve Quest VR gözlüğü için yeni ebeveyn denetimi özelliklerini duyurdu.

Gelen yeni ebeveyn denetimi özellikleri ile birlikte artık ebeveynler gençlere gözetim araçlarını başlatmaları için davet gönderebilecek. Hatırlatmak gerekirse yeni özelliklerden önce sadece gençlerin hesabından gözetim araçlarının başlatılması için davet gönderilebiliyordu.

Yeni özellikler ile karşımıza çıkan bir diğer yenilik ise ebeveynlerin artık gün veya hafta içinde gençlerinin Instagram kullanımını sınırlamak istedikleri belirli saatleri ayarlayabilecek olmaları. Gelen güncelleme ile birlikte şikayetler konusunda detaylı bilgiler de ebeveynlerle paylaşılacak.

Örneğin genç kullanıcı bir gönderiyi veya hesabı şikayet ettiğinde kimin şikayet edildiği ve şikayetin türünün ne olduğu ebeveynlerle iletilecek. Yeni ebeveyn denetimi özellikleri ile duyurulan en önemli güncellemenin şikayetler ile ilgili detaylar olduğunu söyleyebiliriz.

Şu an için sadece ABD'deki kullanıcılar için sunulan yeni denetim özellikleri, bu ay içinde ise Birleşik Krallık, Japonya, Avustralya, Kanada ve Almanya için kullanıma sunulacak. İlerleyen dönemlerde ise bu özelliklerin global olarak tüm kullanıcılar için sunulması bekleniyor.

Keşfet sayfasında tekrar tekrar aynı tür içerikleri tüketen kullanıcılar için "nudges" isimli yeni bir özellik de sunan Instagram, bu özellik ile birlikte kullanıcılarının yeni içeriklere ulaşmasını hedefliyor. Çok fazla reels tüketen gençler için ise reels izlemeye ara vermeleri gerektiğini belirten bir bildirim özelliği de sunan Instagram, önümüzdeki aylarda bu özellikleri ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda için sunacak.

Quest VR için gelen ebeveyn denetimi özelliklerine baktığımızda ise karşımıza ilk olarak "satın almak için istek gönder" çıkıyor. Yeni özellik ile birlikte gençler, satın almak istedikleri bir oyun veya uygulamayı satın alma isteği ile ebeveynlerine iletebiliyor. Ebeveynler ise Oculus mobil uygulaması üzerinden bu isteği değerlendirebiliyor.

Yeni denetim özellikleri sayesinde ebeveynlerin, gençler tarafından kullanılmasını istemedikleri uygulamaları bloklayabileceklerini de paylaşalım. Gençler tarafından satın alma işlemleri, arkadaş listeleri ve sanal gerçeklik gözlüğünde ne kadar vakit geçirdikleri ile ilgili detaylar da yeni deneyim özellikleri ile birlikte ebeveynler ile paylaşılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.