Novus, Startup Wise Guys’tan 4,5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

4,5 milyon euro değerleme üzerinden alınan yeni yatırım, girişimin ekibini büyütmesinin yanı sıra pazarlama aktivitelerine odaklanması ve yeni pazarlara açılması için de kullanılacak.
Novus, Startup Wise Guys’tan 4,5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Yapay zeka ve NLP teknolojileri aracılığıyla güncel ve özgün metinler yaratılmasına olanak tanıyan bir girişim olarak hizmet veren Novus, yatırım aldığını duyurdu. Novus tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Startup Wise Guys’tan 4,5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı.

Söz konusu yatırımın tohum öncesi yatırım olarak gerçekleştiğini de ekleyelim. 4,5 milyon euro değerleme üzerinden alınan yeni yatırım, girişimin ekibini büyütmesinin yanı sıra pazarlama aktivitelerine odaklanması ve yeni pazarlara açılması için de kullanılacak.

Kendi geliştirdiği NLP (Natural Language Processing – Doğal Dil İşleme) teknolojileriyle kullanıcılarına saniyeler içinde güncel, özgün ve doğrulanmış metinler sunabilen Novus, İstanbul ve Boston merkezli olarak kuruldu. 2020 yılının Kasım ayında Rıza Egehan Asad, Ata Aydın Uslu ve Vorga Can tarafından kurulan Novus, yapay zeka asistanının yardımı ile yazı tabanlı orijinal içerikler üretilmesine olanak sağlıyor. 

Novus'un geçtiğimiz Şubat ayında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün girişim programı olan MIT Sandbox’tan hibe aldığını da paylaşalım.

Aldıkları yatırımlarla birlikte hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Novus kurucu ortağı ve CRO’su Vorga Can, MIT’nin sağladığı hibe desteğinden sonra Startup Wise Guys’dan tohum öncesi yatırım aldıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

2019 yılından bu yana Türkiye girişimcilik ekosistemindeki girişimlere yatırım yaptıklarını hatırlatan Startup Wise Guys partneri Günce Önür, Novus’un genç, zeki ve çevik ekibinin küresel arenada büyük başarılara imza atacaklarına ve alanında parmakla gösterilecek markalar arasında konumlanacağına inançlarının tam olduğunu da sözlerine ekledi. Novus yatırımı ile birlikte Startup Wise Guys'ın Türk girişimciler tarafından kurulan girişimlere yaptığı yatırım sayısının 15'e çıktığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.