Çin e-ticaretinde 2022 trendleri

E-ticaret hacmi 5 yılda 10 kat artan Çin, bu sektörde globali etkilemeye devam ediyor. Çin'in 2022'deki e-ticaret trendlerine yakından bakıyoruz.
Çin e-ticaretinde 2022 trendleri

Yaklaşık 1,4 milyar kişinin yaşadığı ve 10,5 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasılası (GSYH) ile Çin, dünyanın en büyük e-ticaret pazarı olarak ön plana çıkıyor. Global danışmanlık firması Ernst & Young (EY) tarafından yayınladığı rapora göre Çin’de sınır ötesi e-ticaretin pazar büyüklüğü 2021’de yaklaşık 2,25 trilyon doları aştı. Çin'in e-ticaret geliri 2025 yılında bu rakama çıkması bekleniyordu. Yüz ölçümü bakımından Rusya ve Kanada’nın ardından dünyanın en büyük üçüncü ülkesi Çin'in e-ticaret hacmi 5 yılda 10 kat arttı. 

Dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip ülkede yaşanan büyümenin arkasında yatan en önemli neden yaklaşık iki yıl süren Covid-19 salgını. Çünkü pandemi sürecinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve gönüllü karantina uygulamaları sonucunda online alışveriş yapanların sayısı hızla arttı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.