BiSU, İstanbul siparişlerini bir önceki yıla oranla 4 katına çıkardı

BiSU'nun damacana ve içecekler için hızlı teslimat servisi olan BiRi'yi duyurduğunu geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. BiSU, yaklaşık 1 yıldır hizmet veren hızlı teslimat servisi ile ilgili güncel verileri paylaştı.
BiSU, İstanbul siparişlerini bir önceki yıla oranla 4 katına çıkardı

2015 yılında su siparişlerini kolaylaştırmak adına pazar yeri olarak kurulan BiSU'nun damacana ve içecekler için hızlı teslimat servisi olan BiRi'yi duyurduğunu geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Girişim, hem BiSU hem de yaklaşık 1 yıldır hizmet veren hızlı teslimat servisi ile ilgili güncel verileri paylaştı.

Haftanın 7 günü 24:00’e kadar 30 dakikada hızlı teslimatları gerçekleştiren BiSU’nun hızlı teslimat servisi, 1 yıl içinde İstanbul'da toplamda 28 ilçeye hizmet vererek 75 depoya ulaştı. 1 yılda hizmet verdiği bölgedeki hanelerin yüzde 10'una teslimat gerçekleştiren hızlı teslimat servisi, şu anda İstanbul nüfusunun yüzde 78’ini hizmet kapsamına aldı.

BiSU'nun paylaştığı verilere göre her ay bir önceki aya oranla yüzde 40 oranında büyüme performansı gösteren hızlı teslimat servisi, 1 yıllık süre içinde 850 kişilik istihdam da yarattı. BiSU'nun İstanbul siparişlerini bir önceki yıla göre 4’e katladığını da ekleyelim.

Damacana su, şişe su, gazlı ve fonksiyonel içecekler, çay ve kahve gibi mevcut kategorilerde hızlı teslimat sağlayan BiSU, uygulama arayüzünün gelişmesiyle beraber yeni kategorilerde de hızlı teslimata başladı. BiSU'nun hızlı teslimat sağladığı yeni kategoriler arasında ise temel gıda, kahvaltılık, atıştırmalık, anne bebek, temizlik ve kişisel bakım ürünleri yer alıyor.

Hızlı teslimat servisinin 2. yılı için hedeflerini de bizlerle paylaşan BiSU, önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar 8 büyük ilde teslimat, 1000 depo ve 10 bin istihdama ulaşmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.