Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu, Kolektif House tarafından yürütülen Workup Girişimcilik Programı’nın 9'uncu döneminde yer alan 11 girişimi geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün hem Workup Girişimcilik Programı'nın 9 dönemi hem de WorkupAgri'nin 1. dönemi için Demo Day gerçekleşti.
Hatırlatmak gerekirse Türkiye İş Bankası’nın tarım odaklı girişimcilik programı olarak karşımıza çıkan WorkupAgri'yi ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Workup Girişimcilik Programı'ndan farklı olarak tarım odaklı girişimlere odaklanan WorkupAgri ilk girişimlerini mezun etti. Workup Girişimcilik Programı'nın 9 dönem, WorkupAgri'nin ise 1. dönem mezunlarını aşağıda bulabilirsiniz.
Workup Girişimcilik Programı'nın 9 dönem mezunları
Cineshort: Özenle seçilmiş yüzlerce kısa filmi abonelik modeli ile kullanıcısına sunan, yönetmenlere de gelir paylaşımıyla sürdürülebilir destek sağlayan mobil video yayın platformu.
Co-one: Yapay zekâ takımlarının ürünlerini geliştirebilmeleri için gereken kaliteli etiketlenmiş veri ihtiyacını yüksek hızda, takip edilebilir ve sürekli hale getiren bir etiketleme servisi.
Cubtale: Doktor ve ebeveynlerin rutin bebek bakımında veri odaklı karar vermelerine olanak sağlayan, mobil uygulama ve “cub” isimli akıllı butonlardan oluşan bir bakım yönetim platformu.
Finekra: Banka ve muhasebe programlarıyla entegre çalışan, kurumların banka ve ödeme-tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmelerini sağlayan, tüm platformlardan erişilebilir yeni nesil finans uygulaması.
Fintegre: Perakendecilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen, müşterilerinin satın alma gücünü artıran; cihaz değişim programları, sigorta işlemleri, elektronik cihaz kiralama servisleri, abonelik modelleri vb. çözümler sunan finansal servisler platformu.
Wiser: Yeni medya içerikleri için yaratıcı ekonomi ve yapay zekâyı birleştiren bir keşif platformu olan Wiser, sürekli benzer içerikler önermeye programlı olan algoritmalar yerine hem kişisel hem ufuk açıcı bir medya deneyimi sunuyor.
WorkupAgri 1. dönem mezunları
3pmetrics: Kurumların sürdürülebilirlik, çevre, sosyal ve yönetişim risklerini hesaplayıp raporlayabildikleri, karbon ayak izi ve su ayak izlerini analiz edip azaltma planına geçebildikleri dijital platform hizmeti.
Local Greens: Metropol şehirlerde bulunan lokal üretim alanlarında, yeşilliklerin toprak yerine su ortamı içerisinde zararlı pestisitler kullanmadan yetiştirilmesi yöntemini kullanan bir girişim.
Soyl-Gel: Tarımda sürdürülebilir kaynak yönetimi sağlamak amacıyla; bitkilere toprak altında kontrollü su ve zirai ilaç salınımı yapan doğal nanokompozit yapılı süper emici polimer üretir.
Wastespresso: Otel, kafe, ofis vb. kahve atığı oluşturan işletmelerin düzenli periyotlarda kahve atık yönetimini gerçekleştirip, bu kahve atıklarını sürdürülebilir teknolojik altyapısıyla ileri dönüştürerek tek/çok kullanımlık plastik materyaller ve farklı sektörler için (ambalaj, plastik vb.) hammadde üreten girişim.
Wicow: Yapay zekâ altyapısıyla büyükbaş hayvanları ve çiftliği tanıyan, çiftçinin hayvanını tüm hayat döngüsü boyunca takip etmesini sağlayan, çiftçiyi gerekli zamanlarda verdiği alarmlarla uyararak hayvan sağlığını iyileştiren ve verimliliği artıran bir sağlık takip sistemi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap