Mac kullanıcıları, iPhone’larını web kamerası olarak kullanabilecek

macOS Ventura'nın öne çıkan özellikleri arasında "Süreklilik Kamerası" yer alıyor. Bu özellik, Mac sahiplerinin iPhone'larını web kamerası olarak kullanabilmesini sağlıyor.
Mac kullanıcıları, iPhone’larını web kamerası olarak kullanabilecek

Apple, WWDC 2022'de macOS'in son sürümü Ventura’yı tanıttı. Ventura'nın öne çıkan özellikleri arasında "Süreklilik Kamerası" yer alıyor. Bu özellik, Mac sahiplerinin iPhone'larını web kamerası olarak kullanabilmesini sağlıyor. Apple'ın paylaştığına göre MacBook kullanıcıları, iPhone'larını dizüstü bilgisayarlarının üstüne takacak. Kullanıcılar kamerayı FaceTime, Microsoft Teams, Zoom gibi platformlarda görüntülü aramaları iyileştirmek için kullanacak. Son dönemde online görüşmeler arttı, dolayısıyla bu özelliğin kullanışlı olacağını öngörmek de mümkün.

Bu özellikle Mac, yakınındaki iPhone’un kamerasını aygıtı uyandırmaya veya seçmeye gerek kalmadan otomatik olarak tanıyıp kullanabiliyor. Hatta daha fazla esneklik için iPhone kablosuz olarak da Mac’e bağlanabiliyor. Ana Sahne, Portre modu ve kullanıcının yüzünü net bir biçimde aydınlatırken arka planın parlaklığını azaltan yeni Stüdyo Işığı efektinin de dahil olduğu özellikler, Süreklilik Kamerası ile birlikte tüm Mac bilgisayarlara geliyor.

Süreklilik Kamerası ayrıca iPhone’un Ultra Geniş kamerasına bağlanarak Desk View özelliğini etkinleştirebiliyor. Kullanıcının yüzünü ve çalışma masasının kuş bakışı görünümünü aynı anda gösteren Desk View, Kendin yap (DIY) videoları çekmek, yapılan çizimleri FaceTime’da göstermek ve çok daha fazlası için kullanışlı bir özellik diyebiliriz. Desk View özelliği, birçok içerik üreticisinin de işini kolaylaştıracak gibi duruyor. 

Bunların yanı sıra şimdi FaceTime’da da kullanılabilen Handoff özelliğiyle kullanıcılar, bir Apple aygıtında başlattıkları FaceTime görüşmesini yakınlarındaki başka bir Apple aygıtına kolayca aktarabiliyor. Kullanıcılar iPhone’dan veya iPad’den yaptıkları FaceTime görüşmesini bir tıklamayla Mac’lerine aktarabiliyor ve hareket halindeyken devam etmeleri gerektiğinde iPhone’a ya da iPad’e geçiş yapabiliyorlar.

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.