Yerli biyoteknoloji girişimi Massive Bio, 9 milyon dolar yatırım aldı

9 milyon dolarlık yatırım, şirketin küresel operasyonlarını genişletmek, pazarlama faaliyetlerini yoğunlaştırmak ve büyük veri destekli yeni ürünler geliştirmek için kullanılacak.
Yerli biyoteknoloji girişimi Massive Bio, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yerli biyoteknoloji girişimi Massive Bio, 9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu DEG'in katılımıyla Revo Capital ve PaigeAI'in yönetim kurulu başkanı Kenan Turnacioğlu tarafından yönetildi. Açıklanan bilgiye göre 9 milyon dolarlık yatırım, şirketin küresel operasyonlarını genişletmek, pazarlama faaliyetlerini yoğunlaştırmak ve büyük veri destekli yeni ürünler geliştirmek için kullanılacak.

Massive Bio, 2015 yılında Dr. Selin Kurnaz, Çağatay Çulcuoğlu ve Dr. Arturo Loaiza-Bonilla, tarafından New York'ta kuruldu. 2021 yılından itibaren Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı. Şirket, Next Generation Sequencing (NGS) (yeni nesil dizileme) diğer adı Massively Parallel Sequencing (büyük çaplı paralel dizileme) testi yoluyla kanser hastalarına doğru zamanda, uygun ölçekte ve kişiselleştirilmiş hizmet sunuyor. Geliştirdiği altyapısı sayesinde kanser hastaları kendi bilgilerini sisteme girdiğinde Massive Bio’nun yapay zeka algoritmaları, hastanın verileri ile en uygun tedavi yöntemini ve en yakın klinik araştırma merkezini eşleştiriyor. Böylece hastaların, konumu ve/veya finansal durumu ne olursa olsun dünyanın her yerindeki klinik çalışmalara erişebilmesini sağlıyor.

İlk yatırımlarından birini, 2016'nın Eylül ayında 500 Startups’ın İstanbul ayağı olan 500 İstanbul’dan alan Massive Bio, kuruluşundan bu yana 6,8 milyon dolarlık yatırım almıştı. 12 ülkede 1000’den fazla küresel klinik araştırma merkezi ve 25 ilaç şirketi ile iş ortaklığı bulunan Massive Bio’nun 74 çalışanı bulunuyor. Klinik araştırma eşleştirmelerinde 60 binden fazla hastaya ulaşan Massive Bio, 2021’de duyurduğu “100K Cancer Clinical Trial Singularity Program” ile 19 ülkeye yayılarak 100 bin kanser hastasına ulaşmayı hedefliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmalarına göre geçen yıl dünyada yaklaşık 18,1 milyon yeni kanser vakası ortaya çıktı. Son yıllarda vaka sayısının yükselmesine paralel olarak kanser tedavi stratejisine bakış da değişti. Hasta tedavisinde kanseri önlemek, erken tanı koymak, yaşam süresini uzatmak, yaşam kalitesini artırmak gibi prensipler ön plana çıktı. Kullandığı yapay zeka alt yapısıyla hastaları bu durumla uğraşmaktan kurtaran Massive Bio, bu nedenle önemli bir noktada konumlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.