Sağlıklı beslenmeye odaklanan Culina Health 4,75 milyon dolar tohum yatırım aldı

Kişiselleştirilmiş beslenme alanında faaliyet gösteren şirket, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre beslenme planları oluşturuyor.
Sağlıklı beslenmeye odaklanan Culina Health 4,75 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sağlıklı beslenmeye odaklanan Culina Health, 4,75 milyon dolar tohum yatırım aldı. 4,75 milyon dolar tohum yatırım, Healthworx ve Brooklyn Bridge Ventures liderliğinde gerçekleşti. Diğer yatırımcılar arasında Rethink Impact, Tensility Ventures, Alpine Meridian Ventures, Knightsgate Ventures, Graham & Walker, Arkitekt Ventures ve Redo Ventures bulunuyor. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün ve platformunu geliştirmek için kullanacağını açıkladı.  

Kişiselleştirilmiş beslenme alanında faaliyet gösteren şirket, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre beslenme planları oluşturuyor. 2020 yılında kurulan şirket, diyabet ve beslenme bozukluğu olan bireyleri diyetisyenlerle buluşturuyor. ABD merkezli şirket, randevu oluşturuyor.

Hatalı beslenme alışkanlıkları kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, kanser ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya nüfusunun yüzde 52 ‘si obez yada aşırı kilolu. Yılda yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor ve bu kişilerin 100 bini ölümle sonuçlanıyor. Bu başta diyabet olmak üzere birçok kronik hastalığın sebebini oluşturuyor. Bu yüzden genetik ve çevre gibi faktörlere dayalı özelleştirilmiş ürünler veya hizmetleri içeren kişisel beslenme programları oldukça önemli.

Bu noktada Culina Health gibi girişimler, yatırımcıların ilgi alanına giriyor. Nisan ayında Season Health, 34 milyon dolar ve diyabet tedavisi için dijital çözümler sunan Oviva ise 80 milyon dolar yatırım aldı. Oviva, 80 milyon dolarlık yatırımı; İngiltere, Almanya, İsviçre ve Fransa'daki operasyonel konumunu daha da güçlendirmek için kullanacağı biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.