İkinci el elektrikli bisiklet pazar yeri Upway, Sequoia Capital ve Exor liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Upway, yenilenmiş ikinci el elektrikli bisiklet satıyor. Upway'in amacı elektrikli bisikleti herkes için erişilebilir kılmak.
İkinci el elektrikli bisiklet pazar yeri Upway, Sequoia Capital ve Exor liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el elektrikli bisiklet pazar yeri Upway, 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Exor ve Google, DoorDash, Airbnb'ye yaptığı yatırımlarla tanınan Sequoia Capital liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turuna Olivier Giroud, N'golo Kanté ve Antoine Dupont gibi sporcuların dahil olduğu risk sermayesi fonu Origins de katıldı. Şirket, 25 milyon dolarlık yatırımın yeni ülkelere açılmak için kullanılacağını açıkladı. 

Fransa merkezli şirket, Uber'in eski yöneticilerinden Toussaint Wattinne ve Stéphane Ficaja tarafından faaliyete geçirildi. Upway, yenilenmiş ikinci el elektrikli bisiklet satıyor. Upway'in amacı elektrikli bisikleti herkes için erişilebilir kılmak. 2021 yılında kurulan şirket, bireysel kullanıcı ve şirketlerden satın aldığı bisikletleri önce tamir ediyor. Daha sonra satışa sunuyor. Bir yıl garanti verilen bisikletler, yeni üründen yüzde 20 ila yüzde 50 daha düşük bir fiyatla tüketiciye sunuluyor.

Bu yılın başından beri satışlarını yüzde 600 artıran şirket, Mart ayında Belçika'ya açıldı. Bu yılın sonuna kadar Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermeyi hedefliyor. 

Elektrik enerjisiyle çalışan, bu enerjiyi şarj edilebilen bir bataryadan alan bisiklet olarak tanımlanan elektrikli bisikletlere her geçen yıl ilgi artıyor. Yapılan araştırmalar, 2030 yılına kadar elektrikli bisiklet satışlarının araba satışlarını geçeceği tahmin ediliyor. Avrupa Bisiklet Sanayii Konfederasyonu (Conebi) verilerine göre ise Avrupa'da elektrikli bisiklet satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 34 arttı. Hatta bisiklet kullanan sayısının yoğun olduğu Fransa'da satılan dört bisikletten birinin elektrikli bisiklet olduğu biliniyor. 

Bir taraftan elektrikli bisiklet kullanımı yaygınlaşırken bisiklet alanına yapılan yatırımların sayısı artıyor. Geçen ay çocuk odağında bisiklet abonelik hizmeti sunan Bike Club, 16,75 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu. 16,75 milyon sterlin yatırıma Circularity Capital liderlik etti. Yatırım turuna Codex Capital de katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 30,6 milyon sterlin'e çıktı. Bike Club, yeni yatırımı Avrupa çapında genişlemek için kullanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.