Genom araştırmalarının maliyetini düşürmeyi hedefleyen Ultima Genomics, 600 milyon dolar yatırım aldı

Ultima Genomics, aldığı 600 milyon dolar yatırımla birlikte gizlilikten çıktı. Tura General Atlantic, Andreessen Horowitz, D1 Capital, Khosla Ventures, Lightspeed, Marius Nacht, aMoon, Playground Global ve Founders Fund katıldı.
Genom araştırmalarının maliyetini düşürmeyi hedefleyen Ultima Genomics, 600 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji ve ilaç araştırmaları alanında genomik verilere olan ilgi artan ilgi devam ederken, bu alanda maliyetlerin de aynı hızla arttığını görüyoruz. Bu maliyetleri 100 dolara kadar düşürmeyi hedefleyen ve yeni bir girişim olan Ultima Genomics, bugün aldığı 600 milyon dolar yatırımla birlikte gizlilikten de çıkmış oldu.

Şirketin yatırım turuna General Atlantic, Andreessen Horowitz, D1 Capital, Khosla Ventures, Lightspeed, Marius Nacht, aMoon, Playground Global ve Founders Fund gibi yatırım dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Genomik odaklı araştırma ve sağlık hizmetlerinde yeni bir çağı başlatmayı hedefleyen şirket, dizileme makinesi ve yazılım platformu UG 100'ün, mevcut seçeneklerle karşılaştırılabilir bir hassasiyetle, yaklaşık 20 saat içinde bir insan genomunun eksiksiz dizilimini gerçekleştirebileceğini, ancak bunu "gigabase" başına çok daha düşük bir maliyetle gerçekleştirebileceğini iddia ediyor.

Biyolojinin karmaşıklığı ve dinamik doğası, genomik bilgi için sınırsız bir ihtiyaç yaratmaya devam ediyor. Şu anda, araştırma ve teşhis için sıralamanın rutin olarak benimsenmesi, maliyetler nedeniyle ciddi anlamda kısıtlanıyor. Son beş yılda, Ultima Genomics, akış hücresi mühendisliği, dizileme kimyası ve makine öğrenimi için tamamen farklı yaklaşımlar dahil olmak üzere geleneksel yaklaşımların ötesine geçmek üzere tasarlanmış, temelde yeni bir dizileme mimarisi geliştirdi.

Şirket, tüm genom dizilimi, tek hücre dizilimi ve kanser epigenetiği platformunu kullanan önde gelen araştırma enstitülerinden elde edilen ilk bilimsel sonuçları, bu hafta yayınlanan ilk verilerle önümüzdeki hafta Florida'da gerçekleşecek olan AGBT konferansında sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.