Yerli mobil oyun stüdyosu Cypher Games, 3,2 milyon dolar yatırım aldı

Cypher Games tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, tohum öncesi yatırım turunda 3,2 milyon dolar yatırım aldı.
Yerli mobil oyun stüdyosu Cypher Games, 3,2 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin en güçlü oyuncuları haline gelen mobil oyun girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Bu girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan İstanbul merkezli Cypher Games, tohum öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Cypher Games tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, tohum öncesi yatırım turunda 3,2 milyon dolar yatırım aldı. Cypher Games'in 3,2 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım turunun Play Ventures liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim.

Yatırım turuna, Play Ventures haricinde ise 500 Global, Finlandiya merkezli Next Games, Elite Game Developers kurucusu Joakim Achrén ve İngiltere merkezli Tripledot Studios kurucusu Akın Babayiğit de katıldı. Cypher Games tarafından edindiğimiz bilgilere göre alınan 3,2 milyon dolarlık yatırım, girişimin ilerleyen iki yıl içinde ekibini 6 katına çıkarması ve ilk casual mobil merge oyununu geliştirmesi için kullanılacak.

Anıl Şimşek, Tuan Çilingir, Burak Taban, Emir Kocaağa, Mert Can Özcan ve Ezgi Balkan tarafından kurulan Cypher Games, mobil merge oyunları alanında global bir stüdyo olma hedefi ile birlikte kuruldu. Ekibin daha önceden birlikte yayınladığı bir merge oyunu bulunduğunu da ekleyelim.

İlk oyunlarının yayınlanmasının ardından Berlin’de ikinci ofisini açmayı planlayan Cypher Games, çalışanlarına 2023 yılı itibarıyla istedikleri ofisten çalışma imkanı da sunacak.

Cypher Games’in ilk yatırım turuna liderlik etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve Cypher ekibinin dünya çapında bir casual oyun stüdyosu olabileceğine emin olduklarını dile getiren Play Ventures ortağı Harri Manninen, Türkiye mobil oyun ekosisteminin çok güçlü olduğunun da altını çizdi.

500 Global ortaklarından Enis Hulli ise Cypher Games gibi başarılı ekiplerin bir araya gelerek oyun odaklı global fonlardan yatırım almayı başarabiliyor olmasının Türkiye girişim ekosisteminin mobil oyunlar alanında her yıl yeni bir unicorn çıkarabileceğinin en önemli göstergesi olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.