Erken aşama şirketler için finansal çözümler sunan Debite, 2.5 milyon sterlin yatırım aldı

Tayga Baltacıoğlu, Andres Korin ve Engin Attar tarafından Londra'da hayata geçirilen fintech Debite, 2.5 milyon sterlin tohum öncesi yatırım aldı.
Erken aşama şirketler için finansal çözümler sunan Debite, 2.5 milyon sterlin yatırım aldı

Tayga Baltacıoğlu'nun da kurucu ortağı olduğu erken aşamadaki şirketlerin nakit akışlarını daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan Debite'in lansmanı gerçekleşti. Şirket, lansmanın yanı sıra 2.5 milyon sterlin tohum öncesi yatırım aldı. Yatırım turuna PlatformXit, Papara kurucu ortağı ve QNBEYOND Ventures'ın da aralarında yer aldığı şirketler ve melek yatırımcılar katıldı.

Debite, aldığı yatırımla satış, finans, risk, teknoloji ve pazarlama alanlarında 20'den fazla yeni işe alım yapmayı planlıyor.

Merkezi Londra'da bulunan Debite, "şimdi al, sonra öde" modeline sahip. Şirketin Şimdi Al Sonra Öde modeli, müşterilere abonelikler, pazarlama ve envanter gibi pahalı ticari ödemelerin maliyeti konusunda esnek ve uygun fiyatlı bir geri ödeme planı sağlıyor.

Platform, şu anda geleneksel borç verenler tarafından yetersiz hizmet alan erken aşamadaki şirketlerin ihtiyaçlarına hizmet etmek için inşa edildi. Şirket, yüzde 0'dan başlayan faiz oranlarıyla, bu müşteri segmentine sunulan tipik kredi ürünlerinden çok daha yüksek dinamik harcama limitleri sunmayı hedefliyor. Debite'ın uzun vadeli hedefi ise yetersiz hizmet alan erken aşamadaki işletmeler için kapsamlı bir bankacılık ve finansal yönetim çözümü olmak.

Şirketin öne çıkan iki ürünü var; Save & Spend Loans ve Boosted Debite Card. Save & Spend Loans, Debite'ın kolay erişimli kredileri, işletmelerin yüksek maliyetli büyüme kritik girişimlerinin yönetilmesine yardımcı olmak için anında nakit sağlıyor. Boosted Debite Card ise 30 gün içinde ödenirse yüzde 0 faizle geleneksel borç verenlerden tipik olarak 20 kat daha yüksek dinamik kredi limitleri sunuyor.

Debite'ın yönetim ekibi, finansal hizmetler ve girişimcilik alanlarında uzman isimlerden oluşuyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Tayga Baltacıoğlu'nu Webrazzi okuyucuları Mutlubiev'den hatırlayacaktır. Şirketin diğer kurucu ortakları ise JP Morgan'da 12 yıl geçiren Andres Korin ve daha önce Bain & Co.'da yönetim danışmanı olarak çalışan Engin Attar. Korin, şirketin CFO'su olarak, Attar ise Ürün ve Büyüme Başkanı olarak görev yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.