"Şimdi al, sonra öde" girişimi Mondu, 43 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli BNPL (şimdi al, sonra öde) girişimi Mondu, Peter Thiel'in yatırım şirketi Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 43 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli BNPL (şimdi al, sonra öde) girişimi Mondu, Peter Thiel'in yatırım şirketi Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 43 milyon dolar yatırım aldı. Tura Cherry Ventures, FinTech Collective gibi şirketlerin yanı sıra Klarna, Zalando ve SumUp gibi şirketlerden yöneticiler de yatırımcı olarak katıldı. 

2021 yılında Gil Danziger, Malte Huffmann ve Philipp Povel tarafından hayata geçirilen Mondu, B2B pazar yerlerine ve satıcılara, genellikle süreçle ilişkili finansal ve operasyonel sıkıntılar olmadan net koşullara sahip esnek bir ödeme yöntemi sunuyor. Şirket, Ekim 2021'den bu yana güzellik, temizlik ve imalat gibi sektörlerde hizmet veren markalara ve pazar yerlerine hizmet veriyor. 

Şirket, aldığı yeni yatırımla ilk başta Avusturya olmak üzere Avrupa'daki faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. 100 kişiden fazla bir ekiple hizmet veren şirket, aynı zamanda çalışan sayısını da artırmak istiyor.

Mondu'nun kurucu ortağı ve eş CEO'su Malte Huffmann, daha fazla şirket giderek dijitalleştiğini, B2B için BNPL ihtiyacının da bununla birlikte artmaya devam edeceğini söylüyor. Huffmann, dijitalleşme patlamasının eşiğinde olduğumuzu ve Mondu'nun bu devrimin bir parçası olmak istediğini belirtiyor. Mondu'nun kurucu ortağı ve eş CEO'su Philipp Povel ise sadece Avrupa ve ABD'de global tüketici BNPL pazarında 200 milyar dolarlık bir fırsat olduğunu dile getiriyor.

Mondu'nun rakiplerinden Berlin merkezli Billie de geçtiğimiz ekim ayında gerçekleşen Seri C turda 100 milyon dolar yatırım almış ve şirketin değerlemesi 640 milyon dolara ulaşmıştı. Londra merkezli Hokodo da geçen yaz 12,5 milyon dolar yatırım almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.