iyzico'nun yeni CEO'su Orkun Saitoğlu oldu

Şirketin kurucusu olan Barbaros Özbuğutu, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilirken, COO’su Orkun Saitoğlu yeni CEO olarak görevi devraldı.
iyzico'nun yeni CEO'su Orkun Saitoğlu oldu

2013 yılında farklı büyüklüklerdeki şirketlere e-ticaret dünyasında  yapay zeka tabanlı ödeme teknolojileri sunmak amacıyla kurulan iyzico’da, üst düzey yönetiminde yapılan değişikliklerle yeni bir dönem başlıyor. Şirketin kurucusu olan Barbaros Özbuğutu, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilirken, COO’su Orkun Saitoğlu yeni CEO olarak görevi devralıyor. Resmi değişiklik 1 Ağustos 2022’de gerçekleşecek.

Özbuğutu satın alma ve stratejiden, Saitoğlu finansal kapsayıcılığın artırılmasından sorumlu olacak. iyzico’nun kuruluşundan beri 8 yıldır CEO’luk görevini yürüten Barbaros Özbuğutu, iyzico Yönetim Kurulu Başkanı sapkası ile şirket satın alma ve birleşme başta olmak üzere büyüme stratejisine yönelik konulara odaklanacak.

8 yıldır COO olarak iyzico’nun üst yönetiminde yer alan Orkun Saitoğlu, yeni dönemde CEO olarak, şirketin finansal hizmetleri demokratikleştirme vizyonu doğrultusunda, iyzico’nun ekibine, çok kanallı satış stratejilerini destekleyen çözümler ve finansal kapsayıcılığı artıran inovatif uygulamalar geliştirmek için liderlik edecek.

iyzico’nun kurulduğu günden bugüne büyük bir ivmeyle büyüdüğünü söyleyen Barbaros Özbuğutu, şirketin Orkun Saitoğlu liderliğinde, daha büyük başarılara imza atacağına büyük bir inanç duyduğunu belirtti. iyzico’nun bir parçası olmaktan her zaman büyük bir gurur duyduğunu belirten Orkun Saitoğlu ise dijitalleşmenin hızlandığı dünyada, çok kanallı satış stratejilerini destekleyen çözümler ve finansmana erişimi artıran uygulamaları da hayata geçirerek finansal kapsayıcılığı artırmaya yönelik çalışmalara aynı hızla devam edeceklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.