Canlı yayın satışları için etkileşimli video deneyimleri sunan Firework, 150 milyon dolar yatırım aldı

Web siteleri ve uygulamalar için etkileşimli video deneyimleri sunan dijital etkileşim platformu Firework, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 150 milyon dolar yatırım aldı.
Canlı yayın satışları için etkileşimli video deneyimleri sunan Firework, 150 milyon dolar yatırım aldı

Web siteleri ve uygulamalar için etkileşimli video deneyimleri sunan dijital etkileşim platformu Firework, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aldığı yatırımla, mühendislik, ürün ve pazarlama alanlarında yetenek kazanımını artırmayı ve platformunda çeşitli iyileştirmeler sağlamayı hedefliyor. Yatırımın bir parçası olarak SoftBank Investment Advisers'ın ortağı Linda Yu, Firework'ün yönetim kuruluna katılıyor.

2017 yılında Jerry Luk ve Vincent Yang tarafından hayata geçirilen Firework, kullanıcılarına alışveriş yapılabilen video, canlı akış ticareti ile para kazanma yetenekleri sunuyor. Firework, perakendecilerin tüketici markalarına ve yayıncılarına, sahip oldukları ve işlettikleri dijital platformlarında (bu web sitesi veya uygulama olabilir) ve global ölçekte kanallar arasında ilgi çekici video deneyimleri oluşturmalarını sağlıyor. 

Firework, kendi deyimiyle, kuruluşların dijital odaklı kişilerin anladıkları dilde konuşuyor ve kendi müşteri verilerini kontrol ederek çevrim içi video deneyimlerine özgünlük getirmelerini sağlıyor. Firework, geçtiğimiz yıl Albertsons Companies, The Fresh Market ve Omnicom Media Group dahil olmak üzere yaklaşık 600 şirketle çalışıyordu.

Firework'ün yeni yatırım turu, özellikle web3'e geçişle birlikte, bu pazar payından daha fazlasını elde etme, teknolojisine ve ürün geliştirmeye yatırım yapma şansı diyebiliriz. Sonuç olarak şirket, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu kapsamda mühendislik, ürün ve pazarlama alanlarında çalışan sayısını artıracak.

Bugüne kadar 235 milyon doların üzerinde yatırım alan Firework'ün kurucu ortaklarının söylediğine göre şirketin, yeni nesil internetin inşa edildiği ve çalıştırıldığı altyapı haline gelme konusunda büyük hedefleri bulunuyor. Firework, bu hedef için Softbank'e güveniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.