Yaşlı bakımına odaklanan Homethrive 20 milyon dolar yatırım aldı

Dave Jacobs ve David Greenberg tarafından kurulan Homethrive, yaşlı ve engelli kişilere odaklanıyor. Yaşlı ve engelli bireylere hasta bakıcılık hizmeti sunuyor.
Yaşlı bakımına odaklanan Homethrive 20 milyon dolar yatırım aldı

Dünya Sağlık Örgütü, yaşlılığı çevresel faktörlere uyum sağlayabilme yeteneğinin azalması olarak tanımlıyor. Yaşlanma ile gelişebilen iletişim güçlüğü ve fiziksel yetersizlik yaşlı bakımı konusunu önemli hale getiriyor. Bu alanda çalışan şirketler de yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre sağlık platformu Homethrive, 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık yatırım Human Capital liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırıma katılanlar arasında Allianz, 7wireVentures ve Pitango HealthTech yer alıyor. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 38 milyon dolara çıktı. 

Dave Jacobs ve David Greenberg tarafından kurulan şirket, yaşlı ve engelli kişilere odaklanıyor. Yaşlı ve engelli bireylere hasta bakıcılık hizmeti sunuyor. 2018'de kurulan Homethrive, yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerine yardımcı oluyor. 

Yapılan araştırmalara göre ABD'de yaşlı bireyin bakımından sorumlu olan aile üyesi sayısı artıyor. Bu yüzden bu alanda faaliyet gösteren şirketler, özellikle ABD'de yaygınlık gösteriyor. 

Geçen Kasım ayında yaşlılara odaklanan sağlık girişimi Papa'nın 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Tur; TCG, Tiger Global Management, Canaan, Initialized Capital ve Seven Seven Six'in katılımıyla SoftBank Vision Fund 2 tarafından yönetilmişti. Toplam yatırım bedelini 240 milyon dolara çıkaran şirket, değerlemesini 1,4 milyar dolara yükseltmişti.

Papa, 2017 yılında Andrew Parker tarafından kuruldu. Yaşlı bireylere evde ve dışarıda bakım konusunda yardımcı olmak için sosyal destek ve yardım sağlıyor. Çünkü bireyin gereksinimleri yaş ilerledikçe artıyor. Fiziksel kapasitedeki yetersizlik, sosyal çevrenin küçülmesi gibi nedenlerle günlük yaşam aktivitelerini sürdürmede güçlük yaşanmasına neden oluyor. Papa, bu konuya yaşlı bireyleri onlara yardımcı olacak kişilerle (Papa Pal) buluşturarak çözüm buluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.