Dergicilikte NFT'ler ile yeni döneme iyi bir örnek: Mis

Mis Dergi'nin basılı versiyonu Çizgi Marmara tarafından yayımlanırken, NFT edisyonunu Pagzi Tech üretti. Mis Dergi, kendini Ethereum blok zincirinde benzersiz bir şekilde çizilen ve oluşturulan dijital koleksiyonlardan oluşan, NFT destekli bir topluluk olarak tanımlıyor.
Dergicilikte NFT'ler ile yeni döneme iyi bir örnek: Mis

Pek çok kez Instagram'daki videolarıyla gündeme gelen ünlü çizer Emrah Ablak, Nisan ayında paylaştığı bir tweet ile 600 sayfalık çizgi roman dergisi Mis Dergi'in NFT ve basılı formatlarda okuyucuyla buluşacağını duyurdu. 

Mis Dergi'nin NFT edisyonu nasıl çalışıyor? 

Mis Dergi'in basılı versiyonu Çizgi Marmara tarafından yayımlanırken, NFT versiyonunu Pagzi Tech üretti.  Kullanıcılar, Misdergi.com sitesine Metamask cüzdanlarıyla bağlanarak, Mis Dergi'yi sahiplenebilecek. Mis Dergi NFT'sini sahiplenenler, 600 sayfanın hepsine erişim hakkı kazanıyor. Bu erişim ile okurlar,  Mis Dergi'nin yüksek çözünürlüklü dijital versiyonunu elde etmiş oluyor. 

Mis Dergi, kendini Ethereum blok zincirinde benzersiz bir şekilde çizilen ve oluşturulan dijital koleksiyonlardan oluşan, NFT destekli bir topluluk olarak tanımlıyor. Burada genel olarak tanınmış markaların NFT odaklı pazarlama yaklaşımını benimsiyor. 

Mis Dergi'nin Discord sunucunda paylaşılan bilgiye göre, dergi ilk baskıda 2 bin adet basıldı. Hayranlar, derginin basılı versiyonunu Çizgi Marmara'nın yanı sıra bir takım çizgi roman dükkanları üzerinden satın alabilecek. Ayrıca çizerlerin imza günü kapsamında 22 Mayıs'a kadar okurlarla Müze Gazhane'de buluşacağını belirtelim. 

Çizer kadrosu 

Mis Dergi'nin çizer kadrosunda ilk etapta Emrah Ablak, Can Baytak, Ethem Onur Bilgiç, Memo Tembelçizer, Özge Şat, Sibel Bozkurt, Serdar Akar ve Tunç Topçuoğlu dikkat çekse de; dergi 53 kişilik bir yazar kadrosuna sahip. Kadronun tamamı ise şöyle: 

Betül Yılmaz, Bülent Arabacıoğlu, Bülent Üstün, Burak Şentürk, Can Baytak, Cengiz Üstün, Doğa Batır, Eda Oral, Elif Nurşad, Emrah Ablak, Emre Özbay, Ergün Gündüz, Ethem Onur Bilgiç, Geyik Yavrusu, Gökçe Akgül, Göktuğ Zeytçioğlu, Günseli Sepici, Hakan Karataş, Hakan Tüzün Şengün, İlke Ekbul, İltem Dilek, İrem Büşra Coşkun, Işılay Türküm, Korgün Akgün, Kubilay Odabaş, Maya Bora, Memo Tembelçizer, Mert Dolapçıoğlu, Münircan Özdemir, Murat Kalkavan, Muzaffer Gümüşsu, Nehircan Özdemir, Onurcan Duman, Ozan Bilaloğlu, Ömer Göksel, Öykü Yüksel, Özge Şat, Sadi Tekin, Selin Dönmez, Serdar Akar, Serkan Altuniğne, Sevcan Bekdemir, Sibel Bozkurt, Tan Yücel, Tarık Arıcı, Tolga Hırsova, Tolgahan Bayhan, Tunç Topçuoğlu, Utku Yavaşça, Yasemin Ezberci, Yetkin Gülmen, Yusuf Örs ve Zehra Ömeroğlu.

Mis Dergi'nin NFT edisyonu ve topluluk odaklı yaklaşımı, ülkemizdeki basılı yayınlara ilham verebilir. Bu bağlamda yakın zamanda daha fazla derginin bir gelir modeli oluşturma ve pazarlama stratejisi geliştirme açısından NFT'leri benimseyeceğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.