BeTRITON: Yüzebilen elektrikli bisiklet

BeTRITON, girişimci Aigars Lazuis tarafından iki kişinin konaklayabileceği şekilde tasarlandı. Hem kısa hem de uzun yolculuklar için kullanılabilen üç tekerlekli bisiklet 50 kilometrelik menzile sahip.
BeTRITON: Yüzebilen elektrikli bisiklet

Baraka, tente veya çadır gibi araçlardan oluşturulan konaklama olarak tanımlanan kamp, 20'nci yüzyılın başından itibaren popüler hale geldi. Covid-19 pandemisinde sosyal mesafe kuralı nedeniyle kalabalıktan uzak vakit geçirmek isteyenlerin sayısı yükseldi. Bu noktada yeni nesil kamp teknolojileri önem kazandı. Bu araçlardan biri de karavan ve tekne deneyimini birleştiren BeTRITON...

Araç, farklı konaklama ve seyahat imkanı sağlıyor. BeTRITON, yüzebilen elektrikli bisiklet olarak tanımlanıyor. Araç, girişimci Aigars Lazuis tarafından iki kişinin konaklayabileceği şekilde tasarlandı. 

Hem kısa hem de uzun yolculuklar için kullanılabilen üç tekerlekli bisiklet 50 kilometrelik menzile sahip. Motor koluna bağlı direksiyon ve güç kabloları sayesinde suda yüzebiliyor. Araçta altı tane güneş paneli de bulunuyor. Ayrıca USB şarj portlarına sahip. Satış fiyatı ise 15 bin dolardan başlıyor. BeTRITON, bu sene Avrupa'da piyasaya sürülecek.

E-bisiklet, sürdürülebilir ulaşım odağında hava kirliliği, sera gazı emisyonları ve trafik gibi sorunlara çözüm olacağı düşünülüyor. Danışmanlık firması Deloitte, 2020 ile 2023 yılları arasında dünya çapında yaklaşık 130 milyon e-bisiklet satılacağını tahmin ediyor

New York City, Chicago ve Charlotte gibi birçok büyük metropol, toplu taşıma altyapılarına e-bisikletleri dahil etmeye başladı. Ayrıca şu anda ABD Senatosu'ndan bir e-bisiklet satışında vergi kolaylığı sağlamayı planlıyor. 

Bu nedenle alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Geçen Ocak ayında Lime, değiştirilebilir bataryalara sahip olan yeni elektrikli bisiklet modelini tanıtmıştı. Yeni bisiklet modelinin en önemli özelliği ise değiştirilebilir bataryası. Değiştirilebilir olarak üretilen bataryalar Lime'ın elektrikli scooter modelleri ile birlikte de kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.