Tekstil sektörüne odaklanan yapay zeka teknoloji şirketi ZMO.ai, 8 milyon dolar yatırım aldı

Şirket, Google'un eski mühendislerinden Ella Zhang ve uzun yıllar çeşitli teknoloji şirketlerinde yapay zeka üzerine çalışan Yang Han tarafından faaliyete geçirildi.
Tekstil sektörüne odaklanan yapay zeka teknoloji şirketi ZMO.ai, 8 milyon dolar yatırım aldı

Yapay Zeka teknolojisi 2025'te 350 milyar dolarlık pazar payına ulaşması planlanan tekstil endüstrisini de değiştirdi ve dönüştürdü. Bu teknoloji, üretim sürecinde dikime hazırlık işlemlerinden kalite kontrole, renk değerlendirmesinden anlık stok ve verimlilik takibi gibi süreçleri etkiledi. Bu da yatırımcıların iştahını kabarttı ve alana yapılan yatırımlar dikkat çekmeye başladı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre tekstil sektörüne odaklanan yapay zeka teknoloji şirketi ZMO.ai 8 milyon dolar yatırım aldı. Çin merkezli şirketin yatırım turu, Hillhouse Capital liderliğinde gerçekleşti. 8 milyon dolarlık turunda GGV Capital ve GSR Ventures da yer aldı.

Şirket, Google'un eski mühendislerinden Ella Zhang ve uzun yıllar çeşitli teknoloji şirketlerinde yapay zeka üzerine çalışan Yang Han tarafından faaliyete geçirildi. ZMO.ai, temelde yapay zeka teknolojisini kullanarak moda markalarına kıyafet tasarlıyor. Geliştirdikleri yazılıma yüz, boy, ten rengi, vücut şekli gibi parametreleri tanımlanıyor. Böylece markalar için özel tasarlanmış modeller ortaya çıkıyor.

Şirket; moda markaları için tasarım, kumaş seçimi, desen yapımı ve modelleme sürelerini kısaltıyor. Bu da şirketlere maliyet tasarrufu sağlıyor. ZMO.ai, gelecek dönemde  Çin merkezli hızlı moda markası Shein ile ortaklık yapmaya hazırlanıyor. 

Dün tedarik zinciri pazarı Fashinza, 100 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Prosus Ventures ve Westbridge tarafından ortaklaşa yönetilen tura Accel, Elevation, ve ADQ katılmıştı. Hindistan merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 135 milyon dolara çıkmıştı. Yeni gelen yatırımın yeni pazarlara açılmak için kullanılacağı açıklanmıştı.

Pawan Gupta ve Abhishek Sharma tarafından faaliyete geçen şirket, tekstil sektörüne odaklanıyor. Şirket, tekstil markalarını doğru iş ortakları yani üreticilerle eşleştiriyor. Böylece şirketler arasında tamamen şeffaflığa dayalı güçlü bir bağ kurulmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.