Globalde yapay zeka yatırımları düşüşte olsa da Avrupa'da yapay zekaya olan ilgi devam ediyor

Yapay zeka yatırımlarının 2019'dan bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Globaldeki yapay zeka yatırımlarının ilk çeyrekteki toplamı 15 milyar doları buldu, 2021 yılının toplamında bu alanda yapılan yatırımlar 67 milyar dolardı.
Globalde yapay zeka yatırımları düşüşte olsa da Avrupa'da yapay zekaya olan ilgi devam ediyor

Covid-19 pandemisi 2020 yılında hayatlarımıza girdiği zaman yükselişte olan kavramlardan biri de hiç şüphesiz yapay zeka oldu. Zira pandeminin hızlandırdığı dijital dönüşümdeki en büyük paylardan biri de yapay zekanındı. O dönemde, ekonomiler pandeminin kaosuyla mücadele ederken bile yapay zeka odaklı girişimler artan yatırımlar, birleşmeler ve satın almalarla güçlenmeye devam ediyordu. Ancak CB Insights'ın 2022'nin ilk çeyreği için oluşturduğu "State of AI" raporuna göre bu durum globalde değişmiş durumda. 

2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 12'lik düşüş

Paylaşılan verilere baktığımızda yapay zeka yatırımlarının 2019'dan bu yana en büyük düşüşü yaşadığını görüyoruz. 2021'in son çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 oranında düşen yatırımlar, 2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 12'lik bir düşüşe sahne oldu ve yapay zeka sektörüne bu dönemde yapılan toplam yatırım miktarı 15.1 milyar dolar oldu.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.