Dijital sağlık asistanı Aaron.ai, 3,5 milyon Euro yatırım aldı

Iwan Lappo-Danilewski, Richard von Schaewen, Tobias Wagenführer tarafından hayata geçirilen şirket, yapay zeka odaklı teknolojiler üretiyor. En bilinen ürünü ise dijital sağlık asistanı uygulaması "Aaron"...
Dijital sağlık asistanı Aaron.ai, 3,5 milyon Euro yatırım aldı

Berlin merkezli dijital sağlık asistanı Aaron.ai, 3,5 milyon Euro yatırım aldı. 2015 yılında kurulan şirketin yatırım turuna BonVenture, IBB Ventures ve Futury Capital katıldı. IBB Ventures Yatırım Direktörü Christian Seegers, "Aaron.ai doktor-hasta iletişimini geliştiriyor, sağlık personeli ve hastaları telefon döngüsündeki gereksiz bekleme süresinden kurtarıyor" diyerek şirketin öneminin altını çizdi. 

Iwan Lappo-Danilewski, Richard von Schaewen, Tobias Wagenführer tarafından hayata geçirilen şirket, yapay zeka odaklı teknolojiler üretiyor. En bilinen ürünü ise dijital sağlık asistanı uygulaması "Aaron"... Aaron, hastaların doktorlara erişebilirliğini artırıyor. Doktorlara gelen telefonları 7/24 yanıtlıyor. Doktorların ve hastaların hayatlarını daha verimli hale getiriyor. Dijital sağlık asistanı, 2 binden fazla doktor tarafından kullanılıyor.

Şirket, Covid-19 salgınında önemli bir yere konumlandı. Pandeminin ilk döneminde yaşanan paniği bir nebze olsa rahatlattı. Almanya Sağlık Bakanlığı ile işbirliğine giderek Covid-19 ile ilgili soruların cevaplanmasına yardım etti.

Sağlıkta dijital dönüşüm, kronik hastalıkları bulunan ve yaşamsal önem taşıyan değerlerinin düzenli kontrolü sağlıyor. Çünkü akciğer, kalp, tansiyon, şeker gibi kronik hastalıklar dünya genelinde en yaygın ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalıklar, kişinin yaşamı boyunca devam ederek, hayat kalitesinde azalmaya neden oluyor. Bu yüzden bu alana yapılan yatırımlar her geçen gün çeşitleniyor. 

Mayıs ayında bu alana odaklanan sağlık girişimi Sidekick Health'in 55 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Novator Ventures tarafından yönetilen tura Wellington Partners, Asabys Partners ve Frumtak Ventures katıldı. Yatırım sonrasında Novator Ventures Kurucusu Birgir Mar Ragnarsson, Sidekick'in yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. Geçen yıl gelirlerini üç kat artıran şirket, yeni yatırımı ABD'deki varlığını güçlendirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.