Twitch kurucu ortağı Kevin Lin'in blockchain oyun şirketi Metatheory, 24 milyon dolar yatırım aldı

Twitch kurucu ortağı Kevin Lin tarafından hayata geçirilen Metatheory, Andreessen Horowitz tarafından yönetilen turda 24 milyon dolar yatırım aldı.
Twitch kurucu ortağı Kevin Lin'in blockchain oyun şirketi Metatheory, 24 milyon dolar yatırım aldı

Twitch kurucu ortağı Kevin Lin tarafından hayata geçirilen ve web3 oyunları, etkileşimli içerik, sosyal deneyimler ve diğer topluluk odaklı maceralar oluşturan bir şirket olarak faaliyet gösteren Metatheory, Andreessen Horowitz tarafından yönetilen turda 24 milyon dolar yatırım aldı. Tura kripto şirketleri Pantera Capital ve FTX Ventures'ın yanı sıra Breyer Capital, Merit Circle, Recharge Thematic Ventures, Dragonfly Capital Partners, Daedalus, Sfermion ve Global Coin Research de katıldı.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülen Metatheory, web3 oyunları ve sanal dünyalar oluşturmaya odaklanıyor. Şirketin diğer kurucu ortakları ise David Barthwell ve JT Gleason. Metatheory'nin 40'tan fazla çalışana sahip ekibi, sanatçılar, yazarlar, yapımcılar, oyun geliştiriciler, mühendisler ve deneyimli topluluk geliştiricilerinden oluşuyor.

Metatheory'nin Aralık 2021'de, Twitch'in eski Lead Illustrator'ı olan Geersart tarafından tasarlanan ilk oyun serisi DuskBreakers, blockchain destekli bilimkurgudan ilham alan bir metaverse ve oyun deneyimi. DuskBreakers için yalnızca altı gün içinde 10 bin NFT (Genesis DuskBreakers) satışına yol açan, oynaması ücretsiz yenilikçi bir “Play-to-Mint” oyunu diyebiliriz.

Genesis NFT'lerinin her biri, günlerini dünyanın üzerinde uçan devasa, hareketsiz bir uzay gemisi olan The Dusk'ı keşfetmekle geçiren ilk 10 bin Breaker'dan birini temsil ediyor. Breaker'lar, gemide dolaşan dünya dışı yaratıkları savuştururken değerli Duskite malzemelerini arıyor. 

Metatheory, bu yılın ocak ayında ise DuskBreakers'ın ikinci ücretsiz mini oyunu Beast Battler'ı yayınladı. Beast Battler, ek NFT indirimleri, oyunlar ve içerikler, dördüncü çeyrekte piyasaya sürülmesi planlanan "Play and Earn" mekaniğine sahip ücretsiz bir oyunla yıl boyunca ve sonrasında piyasaya sürülecek şekilde ayarlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.