BaaS girişimi Unit'in değerlemesi 1.2 milyar dolara ulaştı

BaaS (banking as a service) girişimi Unit, Insight Partners liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldı.
BaaS girişimi Unit'in değerlemesi 1.2 milyar dolara ulaştı

BaaS (banking as a service) girişimi Unit, Insight Partners liderliğinde gerçekleşen Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Accel, Better Tomorrow Ventures, Aleph ve Flourish Ventures'ın da katıldığı tur sonrasında şirketin değerlemesi ise 1.2 milyar dolara ulaştı. Unit, bundan önce ise geçtiğimiz haziran ayında gerçekleşen Seri B turda 51 milyon dolar yatırım almıştı.

Doron Somech ve Itai Damti, Unit'i 2019'un sonlarında kurdu ve kurucular ilk yılı, şirketleri finansal hizmetleri ürünlerine dahil etmeye ve pazara sunma sürelerini hızlandırmaya teşvik etme misyonuyla gizlice platformu inşa ederek geçirdi. Unit'in platformu ise 2020'nin sonlarında resmi olarak yayına alındı.

Unit'in hem Tel Aviv'de hem de New York'ta olmak üzere iki ana merkezi bulunuyor. Unit, üçüncü tarafların bankacılık hizmetlerini işlerine entegre etmelerini sağlayan bir platform geliştiricisi olarak hizmet veriyor. Unit, teknolojisini çeşitli endüstrilerde kullanan şirketlerin finansal ürünleri doğrudan yazılımlarına ekleyebileceğini söylüyor. Bu da o şirketlere yeni nesil banka hesapları, kartlar, ödeme, kredi verme ürünleri oluşturma ve başlatma yeteneği veriyor. Şirketin müşterileri arasında Wethos, Lance, Benepass, Moves ve Tribevest gibi isimler yer alıyor. 

Unit'in işlem hacmi son altı ayda 7 kat arttı. Girişim, 330 binden fazla müşteriye 430 binden fazla kart dağıtarak yıllık 2,6 milyar dolarlık işlem hacmini aştı ve mevduat hacminde 10 kat artış gördü. Alınan yeni yatırımla Unit, ürünlerini geliştirmeye devam etmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.