Abdullah Kandilli, Erce Can Bektüre ve Ertuğ Dilek'in kurduğu Sweephy, 125 bin euro yatırım aldı

Farklı kaynak ve formattaki verileri kendi geliştirdiği temizleme algoritmalarıyla kod bilgisi gerektirmeden temizleyen büyük veri temizleme platformu Sweephy, yatırım aldığını duyurdu.
Abdullah Kandilli, Erce Can Bektüre ve Ertuğ Dilek'in kurduğu Sweephy, 125 bin euro yatırım aldı

Büyük veri ve veri temizliği konusunda hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Sweephy'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Farklı kaynak ve formattaki verileri kendi geliştirdiği temizleme algoritmalarıyla kod bilgisi gerektirmeden temizleyen büyük veri temizleme platformu Sweephy, yatırım aldığını duyurdu.

Sweephy tarafından aktarılan bilgilere göre girişim 125 bin euro tohum öncesi yatırım aldı. Sweephy'nin 125 bin euroluk yatırım turuna Startup Wise Guys, Alesta Yatırım ve Geometry Venture Development’ın yanı sıra Özgür Gen’in de aralarında bulunduğu melek yatırımcılar katıldı.

2021 yılında Ertuğ Dilek, Abdullah Kandilli, Erce Can Bektüre tarafından kurulan Sweephy, farklı kaynak ve formattaki verilerin kod bilgisi gerektirmeden temizlenmesini sağlayan bir çözüm sunuyor. İlk etapta Türkiye ve Avrupa pazarını hedefleyen Sweephy, ilk müşterilerini ise Türkiye ve İngiltere’den edindi.

Sweephy tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 125 bin euroluk yatırım, ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmasının yanı sıra ekibin büyütülmesi için de kullanılacak.

Veri bilimi ve büyük veri alanında yeni çözümlerin ve teknolojilerin gelişmesiyle oluşan bu yeni pazarda Sweephy ekibi olarak yer almak istediklerini belirten Sweephy’nin Kurucu Ortağı Abdullah Kandilli, platformlarının büyümesi ve gelişmesi için finansal açıdan gerekli gücü buldukları için mutlu olduklarını da paylaştı.

Startup Wise Guys olarak özellikle Türkiye’den dünyaya açılmak isteyen girişimlere ulaşmak istediklerini dile getiren Startup Wise Guys Partneri Günce Önür, Sweephy’e yaptıkları yatırımla birlikte bugüne kadar Türk girişimciler tarafından kurulmuş 14 girişime yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz ve gururlu olduklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.