İletmen, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi GSYF’den 2.5 milyon TL yatırım aldı

Bilişim Vadisi GSYF, odak alanları arasında olan mobilite sektöründe yeni nesil mikro lojistik servis hizmeti sunan İletmen’e 2.5 milyon TL yatırım yaptı.
İletmen, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi GSYF’den 2.5 milyon TL yatırım aldı

Yatırıma başladığı 2021 yılından bu yana 10 şirkete 2 milyon dolara yakın yatırım yapan Bilişim Vadisi GSYF, odak alanları arasında olan mobilite sektöründe yeni nesil mikro lojistik servis hizmeti sunan İletmen’e 2.5 milyon TL yatırım yaptı. Bugüne kadar 3 milyona yakın iletim gerçekleştiren İletmen, restoranlardan evlere yemek paket servisi ile başlayıp lojistik kargo ve e-ticaret taşımacılığını da bünyesine alarak büyümeye devam ediyor.

İletmen Kurucu Ortağı Özgür Duruöz, bir mahalledeki tüm teslimatların sorumlusu olduklarını belirterek, esnafa gelen siparişi eve iletirken, kargolar için son nokta iletimlerini yaptıklarını; esnaflara telefonla ya da uygulamalar üzerinden sipariş nereden gelirse gelsin ilettiklerini söylüyor. Kargo şirketleri içinde son noktadaki teslimatları için iletimleri yaptıklarını dile getiren Duruöz, bu sayede o mahallede bir ekosistem oluştururken, karbon ayak izini de azalttıklarını belirtiyor. 

Gelir modellerinin aylık abonelik ile paket başına yapılan modeller olduğunu da sözlerine ekleyen Duruöz, “APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF tarafından aldığımız yatırım sonrası, sahada varlığımızı artıracak, perakende sektörü için dünyada yapılmamış hizmet vaatleri sunabilecek ve yazılım odaklı olarak büyüyerek işimizi farklı sektörler içinde kullandırabilir olacağız.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer ise İletmen’e gerçekleştirdikleri yatırımdan dolayı çok mutlu olduklarını; Bilişim Vadisi GSYF’nin odak alanı içerisinde yer alan mobilite sektörüne yatırımlar gerçekleştirmeye bu sene de devam edeceklerini söyledi. Özer, hedeflerinin Bilişim Vadisi Fonu'ndaki portföy şirket sayısını yıl sonuna kadar 30’un üzerine çıkarmak olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.