Google ve Samsung, fitness verilerini uygulamalar arasında senkronize etmek için iş birliği yaptı

Google, sağlıkla ilgili verileri Android uygulamaları ve cihazları arasında senkronize eden bir platform ve API oluşturmak için Samsung ile iş birliği yaptı.
Google ve Samsung, fitness verilerini uygulamalar arasında senkronize etmek için iş birliği yaptı

Google, sağlıkla ilgili verileri Android uygulamaları ve cihazları arasında senkronize eden bir platform ve API oluşturmak için Samsung ile iş birliği yaptı. Health Connect olarak adlandırılan bu sistem, hayati bilgiler, uyku, beslenme, aktivite, vücut ölçümü, adet döngüsü takibi ve daha fazlasını içeren 50'den fazla veri türünü destekliyor. 

Google'ın bir blog yazısı ile duyurduğu Health Connect, uygulamalar arasındaki bağlantıyı basitleştiriyor. Geliştiriciler, kullanıcıların izniyle, standartlaştırılmış şema ve API davranışını kullanarak Health Connect'ten güvenli bir şekilde veri okuyabiliyor ve bunların üzerine yeni veri yazabiliyor. Kullanıcılar ise hangi uygulamaların verilere erişim istediğini görmek için ayrıntılı kontrollerle gizlilik ayarları üzerinde tam kontrole sahip. Health Connect'teki verilerin tamamı cihazda yer alıyor ve şifreleniyor. Kullanıcılar, cihazlarında istemedikleri verilere erişimi kapatıp silebiliyor; birden fazla uygulama kullanırken bir veri kaynağını diğerine göre önceliklendirebiliyor.

Health Connect, şu anda tüm Android geliştiricilerinin erişebildiği açık bir beta sürümünde. Google, erken erişim programının bir parçası olarak MyFitnessPal, Leap Fitness ve Withings gibi geliştiricilerle çalışıyor. Ayrıca Samsung Health, Google Fit ve Fitbit de Health Connect'i benimsiyor. Bugünden itibaren tüm geliştiricilerin, Android Jetpack aracılığıyla Health Connect'in Android için ortak API kümesine erişebileceğini hatırlatmakta da fayda var.

Google, geliştiricilerin Health Connect'i kullanmak için izlemesi gereken yolu da açıklamış. Buna göre ilk olarak geliştiricinin okuma veya yazma erişimi talep etmeyi planladığı bir dizi izin oluşturması; ardından, izinleri vermek için kullanıcıyı Health Connect izinleri kullanıcı arayüzüne getirecek olan izin isteğini başlatması gerekiyor. Kullanıcı izin verdiğinde geliştirici, verileri okumaya ve yazmaya hazır oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.