Yapay zeka destekli fintech platformu Tifin, 109 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcı deneyimlerinin geleceğini şekillendirmek için yapay zekayı kullanan ve yatırım odaklı kişiselleştirme çözümleri sunan fintech platformu Tifin, 109 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli fintech platformu Tifin, 109 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcı deneyimlerinin geleceğini şekillendirmek için yapay zekayı kullanan ve yatırım odaklı kişiselleştirme çözümleri sunan fintech platformu Tifin, Franklin Resources, Motive Partners ve Hamilton Lane'in katıldığı yeni yatırım turunda 109 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 842 milyon dolara ulaştı. 

Tifin, ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş yatırımcı deneyimleri sunmak için veri bilimi, yatırım zekası ve teknolojiden yararlanan, yapay zeka destekli bir fintech olarak faaliyet gösteriyor. Platform, varlık yönetimi için kişiselleştirmeyi ve yatırım yöneticileri için dijital dağıtımı yönlendirmek için yapay zekayı kullanıyor. Tifin, yatırımlar için arama destekli bir pazar yeri olan Magnifi'yi içeren odaklanmış bölümlerden oluşan bir ekosistem işletiyor. 

2018 yılında, eski bir Wharton profesörü ve başarılı bir girişimci olan Dr. Vinay Nair tarafından kurulan Tifin, yatırımcıların karşılaştıkları sürtüşmeleri ortadan kaldırarak, yatırımın finansal refah için itici güç olmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Geçtiğimiz ekim ayında 150 çalışanı bulunan şirket, şu anda 300 çalışanı ile hizmet veriyor. Vinay Nair'e göre Tifin'in ürünleri, çoğu yaklaşık 3 bin mali danışmandan oluşan ağ aracılığıyla doğrudan üç ila dört milyon kişiye ulaşıyor.

Vinay Nair, Tifin'in işletmenin B2B kolunun önümüzdeki 12 ay içinde karlılığa ulaştığını görmeyi hedeflediğini, şirketin tüketici tarafının ise büyüme ve müşteri kazanımı konusunda daha erken bir aşamada olduğunu söylüyor. 

Şirket, aldığı yeni yatırımla Magnifi'ın arama motoru gibi ürünlere yatırım yapmayı ve şirketin uluslararası pazarlardaki erişimini genişletmeye devam etmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.