KOBİ'ler için blockchain destekli finansal çözümler sunan Crowdz, 10 milyon dolar yatırım aldı

Crowdz, Citi ve Global Cleantech Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı.
KOBİ'ler için blockchain destekli finansal çözümler sunan Crowdz, 10 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin fatura finansmanı karşılığında ödenmemiş faturalarını açık artırmaya çıkarmalarını sağlayan yapısıyla dikkat çeken ve özünde KOBİ'ler için finansal çözümler sunan Crowdz, Citi ve Global Cleantech Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Tura Bold Capital Partners, TFX Capital ve Augment Ventures da katıldı. 

Payson Johnston ve Steven Lee, Cisco'da global süreçler için B2B tedarik zinciri üst düzey yöneticileri olarak çalıştıktan sonra 2014 yılında Crowdz'u kurdu. Crowdz, firmaların rekabetçi oranlarda erken ödeme almalarını sağlamak için KOBİ'lerin muhasebe, ödeme işleme ve bankacılık sistemleriyle bütünleşiyor. Genellikle geleneksel banka finansmanı elde etmek için mücadele eden küçük işletmeleri hedefleyen platform, kullanıcıların finansman için fon sağlayıcılara fatura satmasına, nakit akışı konusunda sıkıntıları azaltmasına ve işletme sermayesi sağlamasına olanak tanıyor. 

Crowdz 20 binden fazla faturayı finanse ederek 55 milyon dolar alacak finanse etti. Platform, diğer bir deyişle, KOBİ'lere 55 milyon dolardan fazla işletme sermayesi sağladı.

Crowdz'un blockchain'e dokunduğu nokta ise işletmelerin fatura finansmanı karşılığında ödenmemiş faturalarını açık artırmaya çıkarmalarını sağlayan platform. Crowdz, bu platformu oluşturmak için Oracle, BOLD Capital Partners ve Barclays Bank'ten destek almıştı. Ethereum blockchain üzerine inşa edilen platform, önceden onaylanmış fon sağlayıcılara tamamen şeffaf bir hizmet sunuyor.

Citi ve Crowdz, son yatırımla birlikte KOBİ'lere işlerini sürdürmek için gereken işletme sermayesine hızlı ve verimli erişim sağlama hedefine dayalı olarak iş birliği yapmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.