Google I/O 2022'de tanıtılan donanım ürünleri

Google I/O'nun ilk gününde tanıtılan yenilikler arasında telefonlardan akıllı saatlere, kablosuz kulaklıklardan tablet ve akıllı gözlüklere kadar pek çok yeni donanım ürünü de bulunuyor.
Google I/O 2022'de tanıtılan donanım ürünleri

Google'ın her yıl düzenlediği geliştiricilere yönelik konferansı olan Google I/O, 11 Mayıs tarihinde Google CEO'su Sundar Pichai'nin konuşması ile birlikte başladı. 11 - 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Google I/O'nun ilk gününde pek çok yenilik karşımıza çıktı. 

Google I/O'nun ilk gününde tanıtılan yenilikler arasında telefonlardan akıllı saatlere, kablosuz kulaklıklardan tablet ve akıllı gözlüklere kadar pek çok yeni donanım ürünü de bulunuyor. Bu haberimizde ise Google tarafından tanıtılan donanım ürünlerine yakından bakıyoruz.

Google Pixel 6A

Google'ın uygun fiyatlı akıllı telefon ailesi olan A serisi, yeni modeli olan Google Pixel 6A ile tekrar karşımıza çıktı. Tasarım anlamında Pixel 6 modeline oldukça benzeyen Google Pixel 6A, 6,1 inç büyüklüğünde ve 60 Hz ekran yenileme özelliğine sahip OLED bir ekran ile birlikte geliyor. 

Gücünü Google tarafından üretilen Tensor işlemcisinden alacak olan Google Pixel 6A, 4 bin 400 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. 449 dolarlık fiyat etiketi ile tanıtılan Google Pixel 6A, önümüzdeki Temmuz ayında resmen satışa sunulacak.

Pixel Watch

Kendi telefonlarını üretmeye başlayan Google'ın uzun zamandır bir akıllı saat üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Android dünyasının Apple Watch'ı olması beklenen akıllı saat modeli, nihayet tanıtıldı. Pixel Watch ismi ile birlikte tanıtılan akıllı saat, Google'ın akıllı saat yazılımı olan Wear OS'i kullanacak. 

Şu an için Pixel Watch modelinin teknik özellikleri ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Pixel Watch modeli Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro ile birlikte önümüzdeki sonbahar aylarında satışa sunulacak.

Google Pixel Buds Pro

Google'ın ilk kulaklık modelinin Pixel Buds ismi ile 2017 yılının Ekim ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Pixel Buds ailesinin yeni üyesi olarak karşımıza çıkan Google Pixel Buds Pro, daha önce tanıtılan Pixel Buds modelleri ile benzer bir tasarım sunuyor.

Aktif gürültü önleme ve şeffaflık modu gibi özelliklere de sahip olan Google Pixel Buds Pro, gücünü 6 çekirdekli bir işlemciden alacak. Kömür, sis, mercan ve limon otu isimlerine sahip 4 renk seçeneği sunacak olan Google Pixel Buds Pro'nun fiyatı ise 199 dolar.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro

Pixel ailesinin yeni amiral gemisi modelleri olması beklenen Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'nun tasarım detayları da Google I/O 2022'de paylaşıldı. Özellikle kamera kısmında tasarım değişikliklerine sahip olan Pixel 7 ailesinin yeni bir Tensor işlemcisi kullanması bekleniyor.

Android 13 işletim sistemi ile gelecek olan Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinin ne gibi teknik özelliklere sahip olacakları ise önümüzdeki aylarda paylaşılacak. Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinin tıpkı Pixel Watch gibi sonbahar aylarında satışa sunulması bekleniyor.

Pixel Tablet

Etkinlik ile birlikte karşımıza çıkan bir diğer önemli gelişme ise Pixel Tablet tablet oldu. En son 2015 yılında Google Pixel C modelini kullanıcılarına sunan Google, Android işletim sistemine sahip yeni bir tablet modeli üzerinde çalışıyor. Gücünü Tensor işlemcisinden alması beklenen Pixel Tablet'in teknik özellikleri ile ilgili ise bir bilgi bulunmuyor. Pixel Tablet'in 2023 yılında tanıtılması bekleniyor.

Artırılmış gerçeklik destekli çeviri gözlüğü

Etkinlikte tanıtılan en ilginç donanım ürünü ise Google'ın artırılmış gerçeklik destekli yeni çeviri gözlüğü oldu. Gerçek zamanlı olarak çeviri yapabilen ve yaptığı çevirileri gözlüğün camına yansıtan artırılmış gerçeklik destekli çeviri gözlüğü, şu an için prototip aşamasında. Gerçek zamanlı çeviri yapabilen akıllı gözlüğün ne zaman resmen tanıtılacağı ise paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.